Wine week på Örebro vinmässa

Text: Thomas Helsing Foto: Tomas Karlsson
Posted 2020-02-24 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv, Nöje, wine week

Örebro wine week på Örebro vinmässa

Fanny är projektkoordinator på Conventum som arrangerar Örebro vinmässa. Man kan knappast tänka sig någon bättre avslutning på veckan än Örebro wine week på Örebro vinmässa.

 

Hur är läget, Fanny?

– Det är väldigt bra. Det är mycket hos oss på Conventum nu med konserter, Örebrogalan och så Örebro vinmässa den 6-7 mars.

 

Ja, vad kan du berätta om mässan?

– Det är en mässa där allmänheten kan få upp ögonen för nya delikatesser. Vi har cirka 35 utställare inom vin, delikatesser, mat och andra typer av drycker men också spännande kringaktiviteter. Exempelvis Kockduellen där Örebro läns bästa kockar gör upp om vem som är vassast.

 

Och så återkommer succén Chef’s table. Vad är det?

– Det är en middag man kan boka plats till. Den lokale kocken Anders Jonsson har tagit fram en fyrarättersmeny som han tillagar framför middagsgästerna mitt inne på mässan. Sommelieren Michelle Monks har tagit fram passande dryck till den säsongsbetonade menyn. Totalt blir det tre sittningar med 12 platser i varje och sist var det fullbokat innan mässan började så man behöver vara snabb med sin bokning.

 

Hur är vinintresset rent generellt i Örebro?

– Örebroarna är väldigt intresserade av både god mat och vin, de två hänger ihop. Vi ser väldigt mycket aktivitet nu inför vinmässan i våra kanaler så intresset är på topp.

 

Vad ser du mest fram emot under veckan?

– Jag tycker om att se folk i rörelse. Att det händer saker. Och så är själva finalen av Wine week på Örebro vinmässa, så det är den jag ser mest fram emot.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.