Biologi och entreprenörskap på universitet


Posted 2017-04-14 in Mer Läsning, Näringsliv

Biologi och entreprenörskap är kanske inte dagligen sammankopplat, men till hösten börjar en utbildning på Örebro universitet som ska länka dessa två till varandra.

 

Idag kan steget vara stort mellan utbildning och den verklighet som gäller i arbetslivet inom biovetenskap, och det finns en efterfrågan på en utbildning som kan hjälpa till att överbrygga gapet.

– Fokus i utbildningen är de tre områdena läkemedel, funktionella livsmedel och hälsosam miljö. Programmet innehåller utbildning inom biovetenskap men ska även göra att studenterna förstår företagens villkor, säger Per-Erik Olsson, programansvarig för denna Sverigeunika utbildning.

Det treåriga programmet som startar i höst har fått namnet Biovetenskapligt program med inriktning mot biologiskt entreprenörskap ska ha ett nära samarbete med näringslivet, både genom besök och föreläsare. Utöver den vetenskapliga kompetensen får studenterna kunskap om entreprenörskap och hur affärssystem fungerar.

Efter tre års heltidsstudier ska det vara möjligt att arbeta inom livsmedelsindustrin, läkemedelsföretag, samt företag inom bioteknik eller miljöanalys.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.