Campusmässan sammanför studenter med företag


Posted 2018-01-24 in Mer Läsning, Näringsliv

Campusmässan är ett givet inslag på Örebro Universitet varje vinter. Den 7 februari kan vi räkna in den 19:e mässan i ordningen och arrangörerna hoppas på besökarrekord.

 

– Det som gör Campusmässan så unik är att det är den enda mässa som riktar sig till studenterna på alla 80 utbildningsprogram. Förra året besöktes mässan av 5 000 studenter och vi hoppas på något liknande i år trots att vi numera bara har en dag istället för två, berättar Felicia Gillberg som är marknadsföringsansvarig för Campusmässan.

Att ro ihop en så här omfattande mässa kräver en hel del arbete berättar Felicia. Projektgruppen består av 11 personer där en studerande kan göra uppehåll i sina studier och jobba heltid med mässan i upp till två år.

– Men jag vill också lyfta fram de runt hundra frivilliga studenter som hjälper till att genomföra den här mässan. Det är studenter som arbetar helt ideellt och vi kallar dem för våra ”mässänglar”, för utan dem skulle vi aldrig klara av det här, säger Felicia.

Campusmässan startar klockan 10 med invigning och någon slags överraskning enligt Felicia Gillberg. Dessutom anordnas kontaktsamtal mellan företag och studenter, tävlingar och andra aktiviteter som utställarna själva anordnar. Under hela dagen hålls inspirationsföreläsningar av olika företag. Dessa kräver ingen föranmälan.

Det gör däremot dagens huvudföreläsare som i år är äventyrerskan Renata Chlumska. 1999 blev hon första svenska kvinna att bestiga Mount Everest och sedan dess har hon bland annat bestigit fler berg, tagit sig runt USA i kajak och på cykel och varit sommarvärd i Sveriges Radio. Hon har dessutom bokat en biljett för en framtida rymdfärd med entreprenören Richard Bransons företag Virgin Galactics. Renatas föreläsning på temat ”Framtid & målsättning” startar klockan 16 när mässan stänger.

Campusmässans kärna är dock möjligheten för såväl företag som studenter att knyta värdefulla kontakter.

– Det handlar inte bara om jobb efter studier, här kan man till exempel hitta en arbetsplats för examensjobb eller ett extrajobb vid sidan av studierna. För företagen är det ett lättare sätt att få kontakt med studenterna som ju kommer från hela Sverige.

På mässan finns både mindre lokala företag och större rikstäckande bolag. Dessutom fackliga organisationer, kommuner och många fler. Totalt är 98 företag och organisationer inbokade till årets mässa.

– Vi vet att företagen som deltar på Campusmässan är nöjda med den. 80 procent av dem kommer tillbaka det här året så det ser vi som ett kvitto på att mässan är viktig för dem, avslutar Felicia Gillberg.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.