Tre bra val av hamburgare i Örebro


Posted 2019-08-04 in Leva & Bo, Mer Läsning

hamburgare i Örebro

Vi gillar Vi gillar grillade burgare vilka är grovmalda, saftiga och med en god smak. De ska serveras i ett gott, frasigt, bröd samt kunna ätas med händerna, tillsammans med krispiga pommes frites. Idag har vi över 50 restauranger som säljer hamburgare i Örebro.

 

Här kommer tre av våra favoritställen (utan inbördes ordning) och så ett gör-det-själv-tips som du bara inte kan misslyckas med.

 

Bastard burgers serverar hamburgare i Örebro

Bastard Burgers

Så sent som 2016 öppnade den första Bastad Burgers restaurangen i Luleå. Inspirerade av besök på hamburgerställen runt om i världen har det egna Luleåkonceptet på streetfoodburgare snabbt spridit sig över hela landet.

Restaurangen i Örebro ligger på Järnvägsgatan, mittemot polishuset. Ett femtontal olika burgare erbjuds, varav positivt nära hälften är vegetariska, en uppskattad specialitet.

Vi väljer burgaren ”Texas” med rökt bacon, rödlök, krispig sallad, cheddar, barbecuesås och chipotledressing. En saftig burgare med mycket smak. Två sorters frites finns, en god och krispig gjord på sötpotatis samt en kallad schack, räfflad med en kladdig och trist moskänsla.

Bra utbud av shake och sodas.

Diné serverar hamburgare i Örebro

Diné

I en trivsam lokal vid Våghustorget, en trappa ned, finns Diné. Den nyrenoverade lokalen är häftigt inredd där ätandet av burgare kan kombineras med ett bra ölutbud och musik.

Ett gott val är ”Cheese”, en saftig och perfekt kryddad burgare på nymald högrev med ost, ostcrème, karamelliserad lök, sallad och chipotlemajonnäs med coleslaw eller mixed fries. Mixed fries är en blandning av fries från både vanlig potatis och sötpotatis. Till detta en perfekt krämig och lite bärig strawberry/jordgubbsshake.

Kötthandlarn serverar hamburgare i Örebro

Kötthandlar’n

På Holmen finns butiken och restaurangen Kötthandlar’n. Högrevsburgaren, gjord på nymalet kött, beställer, klokt nog, de flesta. Den rätta ”saftiga” burgaren är perfekt grillad. Serveras i ett gott, luftigt, briochebröd med ost, lök, sallad, tomater och tryffeldressing. På tallriken finns krispiga pommes frites, där tyvärr alltför ofta ett antal friterats allt för länge.

Men totalupplevelsen från Kötthandlar’n är en utsökt burgare.

Jeremiasbageriet & Robertssons

Vid Wadköping finns Jeremiasbageriet. Byggnaden var tidigare placerad vid Almby Gård – bostad samt skrivkammare för skalden Levi Rickson, alias Jeremias i Tröstlösa.

Här bakas ett av Sveriges allra godaste hamburgerbröd. Briochebrödet är luftigt och gott med den rätta knapriga ytan. Rostas gärna lätt.

För den som vill grilla sin egen hamburgare rekommenderas Robertssons hamburgare gjorda på högrev. Robertssons är beläget med butik och fabrik efter Adolfsbergsvägen. Det grovt malda köttet har formats till välsmakande hamburgare med fin konsistens. Säljs som frysta.

 

Hamburgare i Örebro – tre favoriter

Bastard Burgers
Järnvägsgatan

Dine
Våghustorget

Kötthandlar’n
Holmen

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.