Mimie Reed – foodien från Örebro som lagar mat åt Chelsea FC


Posted 2014-12-23 in Mer Läsning

En örebroare i London. Det är ju inte helt ovanligt. Men den här örebroaren heter Mimie Reed och lagar mat åt fotbollsklubben Chelsea FC. Det ville vi veta mer om, så klart. Så vi gjorde som herrlandslaget från fotbolls-VM 1994 gjorde – vi korsade Atlanten för att ställa några frågor.

 

Hur kommer det sig att du flyttade till London?

– Jag bodde i Oslo innan men efter nästan två år där så tröttnade jag och kände att jag behövde miljöombyte. London verkade vara min typ av stad så jag tog mitt pick och pack och flyttade.

 

Numera arbetar du för fotbollsklubben Chelsea, hur hamnade du där?

– Det var av en slump faktiskt. Jag hade signat upp mig på ett bemanningsföretag och det var via dom jag fick intervjun där. Det kom väldigt hastigt allting. När jag var på väg dit hade jag ingen aning om att det skulle vara för fotbollsklubben, men dom anställde mig på momangen.

 

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?

– Jag jobbar mestadels under hemmamatcher så innan det är det mycket planering och förberedelser. En vanlig dag börjar med några koppar kaffe. Vi går igenom menyerna för dagen och förbereder inför lunchservicen, sen kollar vi alltid fotbollen efteråt och äter något gott. Det är väldigt intensiva och långa dagar.

 

Hur bra kompis är du med José Mourinho?

– Det händer att jag ser honom, men vi är inte kompisar. Jag arbetar mestadels med maten för vipgästerna, men det händer att vi gör bufféer till laget också.

 

Var kommer ditt matlagningsintresse ifrån?

– Jag har alltid varit en foodie, har alltid haft ett stort intresse för fine dining. Efter att ha jobbat inom HR kände jag att kontor inte riktigt passar mig och jag ville göra någonting kreativt. Efter många ströjobb här och där, inom alla möjliga områden, följde jag mitt hjärta och sökte till Leiths School of Food and Wine, som är en av Europas främsta kockskolor. Där tog jag mitt diplom i mat och vin.

 

Vilka är dina tre favoriter på Londons restaurangkarta?

– Min absoluta favoritrestaurang är Zuma, som är en japansk kedja. Den är grundad av Rainer Becker som är en stor inspiration för mig eftersom jag älskar det japanska köket. Tvåa är The Lockhart, med ett amerikanskt kök. Det är en informell restaurang med jättemysig men enkel inredning. Här är det enbart fokus på maten och de har ett förfinat sätt att tillaga äkta comfort food. Slutligen Alain Ducasse, i hjärtat av Mayfair. En modern fransk restaurang med tre stjärnor i Michelinguiden. Deras avsmakningsmeny är ett måste för varje foodie.

 

Hur ser dina planer ut framöver?

– I framtiden hoppas jag kunna öppna något eget, helst i Sverige.

 

En japansk restaurang?

– Den som lever får se … det kanske blir fusion.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.