Utbildning inom artificiell intelligens


Posted 2017-08-10 in Mer Läsning, Näringsliv

Nu får yrkesverksamma inom industrin möjlighet att med Örebro universitets vägledning följa med i utvecklingen av robotik, artificiell intelligens och automation. Universitetet har i samarbete med industriföretag tagit fram specialdesignade kurser som kan vara delar av en masterexamen.

 

3,7 miljoner har Örebro universitet fått av Kunskapsstiftelsen, KKS, för projektet Smart industri med Autonoma och Intelligenta System, Smarter. Smarter blir en del av den internationellt erkända forskningsmiljön Centrum för tillämpade autonoma sensorsystem, AASS, vid Örebro universitet och kan på så vis även ha ett utbyte med den nya civilingenjörsutbildningen vid universitetet.

– Området är av stor betydelse för att utveckla industrin inom robotik, artificiell intelligens och automation i Sverige. Kurserna har stor potential för företagen och leder till att en stark forskningsmiljö blir väl förankrad i högre utbildning, säger Amy Loutfi, projektledare för Smarter och professor vid Örebro universitet.

Smarter består av en rad kurser som kan kombineras för att fördjupa kunskaper inom olika inriktningar i artificiell intelligens och autonoma system. Dessa är utformade för att passa yrkesverksamma som vill kombinera arbete och studier och består av distansundervisning, delvis via webben, och utbildning på företagen. Kurserna ges på halvfart eller kvartsfart och motsvarar var och en 3 högskolepoäng.

Syftet med Smarter är att stärka konkurrenskraften hos svenska företag.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.