Balansera ekonomin efter semestern


Posted 2019-08-13 in Leva & Bo, Mode & Shopping

Det går alltid åt lite extra pengar under sommaren, oavsett om du har valt att stanna hemma i Örebro under semestern eller åkt någon annanstans. När semestern är slut, barnen är tillbaka i skolan och sommaraktiviteterna är över kan det vara läge att balansera vardagsekonomin.

 

Att unna sig lite extra under sommaren är något som hör till, men det kan kännas i plånboken om det har blivit lite för mycket. Som tur är behöver det inte vara självuppoffrande att spara pengar när vardagen är tillbaka. Här kommer några tips på hur du kan spara på ett roligt sätt:

Roa er med lokala gratisaktiviteter

Örebro har mycket att erbjuda hela familjen och det behöver inte kosta en krona. Satsa på naturupplevelser i höst och besök till exempel Naturens hus som ligger i vattenparken, se på grottsystemet i Skärmarbodabergen och njut av den vackra utsikten över Bergslagen.

Garphyttans nationalpark bjuder också på fina naturupplevelser i kulturmark. Om ni vill ha en kulturupplevelse kan ni besöka Karlslunds herrgård med sin fina trädgård, eller Wadköping som alltid har utställning i sina kulturhistoriskt intressanta miljöer. För sportaktiviteter kan ni besöka Hästhagen och spela frisbeegolf. Det är gratis att spela på de 18 hålen om ni har en egen frisbee.

Dra nytta av erbjudanden från dina lokala matbutiker

Mataffärer har alltid erbjudanden som man kan ta del av för att dryga ut matbudgeten. I Örebro har vi tur för här finns både Hemköp, Willys och Netto som alltid brukar ha rabatterade priser på vanliga varor. Ett tips är att använda en digital tjänst för att hålla koll på alla erbjudanden, som till exempel sidan bastaerbjudanden.se. Där kan du alltid se Willys veckoblad med aktuella erbjudanden, samtliga Hemköps erbjudanden och Nettobladet som är Nettos egna tidning med rabatter. Gör det till en vana att se efter digitalt vad veckans erbjudande är, för på så sätt kan du spara en hel del pengar.

Storkok, köttlådor och matplanering

Det finns flera gårdar runt omkring Örebro som erbjuder köttlådor till överkomliga priser. Att ladda frysen med en köttlåda från djur som har fötts upp lokalt kan spara in en hel del pengar, samtidigt som det stödjer de lokala gårdarna. Gör ett storkok för att spara pengar. Billigare styckdelar och grönsaker gör sig fint i olika grytor som även passar bra på sensommaren och hösten. När det redan finns kött i frysen är det enklare att planera in billiga måltider.

Besök Örebros second hand-butiker

Om ni behöver köpa kläder eller saker till hemmet rekommenderas ett besök på en second hand-butik. Där brukar det finnas det mesta och Örebro har flera olika andrahandsbutiker att välja mellan. Att köpa saker i andra hand är inte bara ekonomiskt, det är även miljövänligt och humanistiskt eftersom många second hand-butikers vinst går till välgörenhet.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Casino utan gränser

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.