Höj stilen med en slipsnål


Posted 2020-11-11 in Mode & Shopping, Sponsrat

En slipsnål är först och främst användbar eftersom den fäster slipsen till skjortan, men den har inte bara en praktisk funktion. Slipsnålen kan vara mycket dekorativ och ge det där lilla extra utan att bli för mycket. Här ska vi gå igenom vad en slipsnål är och hur accessoaren används på rätt sätt.

 

Slipsnålar är för det mesta tillverkade av metall, men det finns även varianter som är tillverkade av trä eller andra material. Metallen som används är ofta stål, men lyxigare varianter kan vara silver- och guldpläterade eller tillverkade av rent guld och silver. Framsidan kan vara matt, blank, helt slät, med mönster och gravyr eller med något annat dekorativt som till exempel emalj. För att se olika modeller, ta gärna en titt på John Henrics sortiment av slipsnålar med flera olika stilar.

Slipsnålar har en klämma som sticks in under skjortans knappslå för att hålla slipsen tätt mot skjortan. Det är praktiskt, eftersom slipsen inte rör på sig för mycket när du är i rörelse. Utan slipsnål kan det vara lätt att doppa slipsen i maten om man har otur. Genom att hålla slipsen lite lös mot kroppen när du sätter fast slipsnålen så ser du till att den kan röra sig precis så mycket som den måste. En slipsnål hjälper dessutom slipsen att hänga rakare, vilket är perfekt om du till exempel har ojämna axlar.

Att bära en slipsnål är inte lika enkelt som man först kan tro och många bär accessoaren på fel sätt. En slipsnål som sitter för långt upp eller för långt ner ser inte särskilt bra ut och kan dra ögonen åt sig på fel sätt. Ett tips är att läsa en guide där du lär dig hur du bär en slipsnål för att få till stilen på rätt sätt. Utöver att sitta på rätt plats måste slipsnålen även ha rätt storlek. Den ska aldrig vara längre än slipsens bredd och får aldrig sticka ut på andra sidan. Slipsnålen ska helst inte vara längre än tre fjärdedelar av slipsens bredd, så du kan behöva flera olika slipsnålar för att matcha alla dina slipsar i garderoben.

Ett stilknep är att matcha slipsnålen tillsammans med manschettknapparna. Det ger ett enhetligt och välklätt intryck som verkligen kan höja stilen. Många väljer att ha sitt monogram på slipsnålen och manschetterna, men det är även snyggt om man väljer mer avskalade accessoarer och låter metallen tala. Tänk på att matcha metallen med andra metallföremål du har på dig för att skapa ett enhetligt intryck. Har du till exempel en silverklocka så är det snyggt att matcha den med en slipsnål i silver.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.