Kavalkad – 20 år vid Järntorget

Text & Bild: Ulf Hjelting
Posted 11 månader sedan in Mode & Shopping, Näringsliv

Frimis vårevent 2019 – banner

Retro, återanvändning eller återbruk – kalla det vad du vill, men det är på Kavalkad som du hittar design från 50-, 60- och 70-talet. Anna Ågerfalk har drivit Kavalkad sedan december 2016, men affären som sådan har funnits i mer än 20 år vid Järntorget i Örebro.

 

Är du kanske på jakt efter Stig Lindbergs “Berså” eller varför inte Hertha Bengtssons “Blå Eld” så är det just Kavalkad som du ska besöka.

– Vad som går bäst just nu? Det är faktiskt små teakbord från 60-talet, gärna med en tidningshylla under. De hinner vi knappt få in i butiken innan de är sålda. Och så de där stora fiberoptikslamporna med en massa spröten från 70-talet. De är också väldigt eftertraktade., säger Anna Ågerfalk som tillsammans med maken tog över Kavalkad för lite mer än ett år sedan.

Glas, porslin, belysning och möbler är vad du hittar hos Kavalkad. Här finns ett sortiment som även varierar över tid.

– Jag lyssnar till vad kunderna efterfrågar och försöker anpassa mig efter det och kommer det då in de som vill sälja så vet jag på ett ungefär vad jag kan köpa in.

 

Är det inte frestande att spara en del saker åt sig själv?

– Hehe, nej det skulle inte fungera. Jag har visserligen ett mellanlager med grejer, men det är sådan som ska till butiken för försäljning. Hemma hos oss är det dessutom en helt annan tidsepok som gäller. Vi bor i en stuga från 1850-talet och försöker hålla den stilen hemma på landet.

 

Om vi blickar fram fem år. Finns Kavalkad kvar?

– Det både hoppas och tror jag. Både återbruk och intresset för bra design blir allt hetare. Kavalkad kommer säkert att erbjuda örebroarna nordisk design från 50-, 60- och 70-talet i många år framöver.

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.