Klä dig rätt i vår!


Posted 2017-02-26 in Mode & Shopping

En ny årstid betyder en ny garderob. Medan plusgraderna stiger åker de tjocka vinterkläderna av och vad vi har på oss för kläder blir ännu viktigare.

 

Enligt Frida Olsson, butikschef på Carlings i Örebro, kommer vi att se mycket mode i vår som är inspirerat från 90-talet. Det är mycket loggor och prints. Skjortor över enkla t-shirtar eller bara knutna runt höfterna.

Lager på lager är en trend hon förutspår kommer att slå stort i vår. Trenderna hämtas från London, Tokyo och andra inköpsresor som utförts. Märken som Vans, Replay och det japanska jeansmärket Edwin kommer att säljas på Carlings i vår. Även Wrangler, som säljer retrotoppar och shorts med den autentiska wranglerbågen, kommer att ha ett utbud för tjejer i vår. Dessutom återvänder skatemärket Dickies.

– I vår ska man våga mer och chilla med präktighetsgrejen, det är det oväntade och normbrytande som är trendigt nu, säger Frida Olsson.

Den trendigaste färgen denna vår blir enligt Frida Olsson orange. Dessutom kommer Do it yourself-trenden, eller ”gör det själv”, att blomma upp. DIY innebär att man sätter en personlig prägel på sina kläder och därav kommer att lappa, förstöra och sy fast olika tygmärken på sina jeans att växa sig ännu större.

För ”instaheaven ladies” kommer så kallade crop tops (tröjor som slutar ovanför magen), fishnet-strumpbyxor och denim vara den hetaste matchen i vår.

– Viktigast i garderoben är riktigt stentvättade jeans som gärna får vara i en girlfriend- eller anti fit-modell.

Mathilda Norberg på Heaven berättar att trenderna i vår kommer att handla om volanger, blommigt och ett dressat sportmode som till exempel collegetröjor. Både blusar och toppar kommer att prydas av volanger och byxor, som gärna går till vaderna och är lite lösa, kommer vara en populär trend. Hon beskriver det som ”lite lyxbohemiskt”.

Några nyckelplagg som tros bli populära och som vi kommer se mycket av blir en vårjacka som antingen är den klassiska trenchcoaten eller den tuffare bomberjackan. Bomberjackan kommer då att vara i en ljusare färg. I vår kommer även klänningen att bli en stor favorit. Det ska vara kläder som är både lätta att bära och ta till sig och där de kvinnliga siluetterna står i fokus. Kläderna ska vara bekväma och rätt i tiden – lättburet och inte för extremt.

– Vi på Heaven tror mycket på vårens mode. Det är en härlig färgpalett som består mestadels av rosa, blått och grönt, säger Mathilda Norberg.

Hanna Welander på Bâtarde tror att en t-shirt med ett viktigt budskap på, ett ”håll käften”-budskap som hon kallar det, kommer vara ett vårplagg som alla måste ha. Även tröjor med tryck och oversizetröjor från till exempel Cheap Monday tror hon blir en populär trend.

1980-talet kommer tillbaka med sin passform på byxorna och med accessoarer. Märket Cotton Candy med kläder som är lätta att bara hänga på sig och passar alla och så kallade power suits blir också förutspådda trender för vårens mode.

– Jag tror på pyjamaslook. Det sportiga blandas upp med det dressade till en härlig mix tror jag, eller det vill jag iallafall, säger Hanna Welander.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.