Technopolis: Purtrek – Vattenrenande vandringsstav

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 5 månader sedan in Mode & Shopping

Frimis vårevent 2019 – banner
purtrek

Teknik ska vara användningsbar och ha en funktion att fylla. Därför har vi tittat lite extra på vandringsstaven och vattenrenaren Purtrek.

 

Du är ute och vandrar och vattnet som togs med på vandringsturen börjar sina. Känns det igen? Dessutom är det tungt att bära på den mängd vätska som behövs för att inte riskera att bli uttorkad. Nu finns det en lösning på detta och som heter Purtrek.

Enkelt förklarat är det en vandringsstav med ett inbyggt reningsverk. Allt fungerar som så att staven sänks ned i vatten, sedan pumpas vatten upp med hjälp av den pumpmekanism som finns inbyggd i käppen. Ett filter renar sedan vattnet på 99,9 procent av alla de bakterier och farliga mikroorganismer som finns. Mängd vatten som kan renas varje gång är fem deciliter.

Vandringsstaven och ett filter kostar 99 dollar och 20 dollar tillkommer i frakt från USA. Under Kickstarterkampanjen hoppades man på åtminstone 91 000 kronor men när kampanjen var över hade man fått in över 400 000 kronor. Leveransdatum är satt till februari 2019 om du beställer en Purtrek nu.

Här kan du läsa om fler tekniktips.

 

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.