Reuse Örebro – unik klädloppis på Conventum

Text: Thomas Helsing Foto: Tomas Karlsson
Posted 8 månader sedan in Leva & Bo, Mode & Shopping

Reuse Örebros initiativtagare Emilie Wiklander
Casinotopp banner

Frågar man Emilie Wiklander så har det saknats en modeinriktad loppis i Örebro länge. Men istället för att bara gå och vänta och längta gjorde hon slag i saken och anordnade sin egen med namnet Reuse Örebro.

 

Den 13 oktober slår hon upp dörrarna på Conventum Arena till Örebros största klädloppis – eller ”Reuse Örebro” som Emilie valt att kalla det.

– Tanken väcktes i våras och kommer ur att det här är något jag skulle vilja ha men som det visade sig inte fanns sedan tidigare. Det arrangeras många loppisar runt om i Örebro, ofta i olika bostadsområden, och det är nog många som inte känner till att de finns, berättar Emilie när Totally Örebro ringer upp henne.

Trots en på pappret ganska enkel idé så har hon inte hittat något liknande event. Emilie uppger att hon letat runt och googlat men inte hittat någon loppis som varit så smalt i sitt fokus. För en smalare inriktning menar hon är framtiden för den här typen av loppisar.

– Jag tyckte att detta saknades och eftersom kläder och mode ligger mig varmt om hjärtat var det ett naturligt val, säger hon.

Bortsett från en webbsida och ett Facebook-event har hon inte gjort någon marknadsföring att tala om. Ändå blev Reuse Örebro fullbokat på bara några få veckor. Nu hoppas hon på att även Örebros loppissugna kunder vallfärdar till Conventum i oktober och det verkar som att loppisupplevelsen kommer att bli något utöver det vanliga.

– Vi kommer att sätta upp provrum och speglar och jag hoppas att vi kan lyfta det till samma nivå som på ett varuhus. Jag vill föryngra bilden av loppisen så jag har sagt att det här ska bli årets största modeparty. Det kommer att finnas en bar och restaurang och så blir det livemusik.

 

Loppisar står sig fortfarande starka trots stark konkurrens från försäljning på nätet. Emilie lyfter fram en viktig anledning.

– Skillnaden mot att handla begagnat på nätet är att du träffar personen bakom plagget här. Jag tror att det där personliga mötet är viktigt och det får du här.

 

Hur upplever du trenden kring just återanvändning av kläder?

– Jag tror att den bara kommer att växa framöver. Det har funnits mycket online och i butiker som Myrorna men jag tror att det här är starten på en Reuse Örebro-era där loppisarna blir allt smalare. Framöver kommer det att komma sådana här loppisar inom teknik och andra varugrupper.

Är du sugen på årets största modeparty, som Emilie uttrycker det, ska du styra stegen till Conventum Arena den 13 oktober. Reuse Örebro pågår mellan klockan 11 och 16 och entrépriset är 80 kronor.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.