Robin har startat fotbollsbutik


Posted 2014-12-23 in Mode & Shopping

Sista fredagen i november öppnade en renodlad fotbollsbutik i Oskar C-gallerian. Bakom Football Zone finns några fotbollsspelare som inte bara är ute efter att tjäna pengar – målet är också att göra fotboll roligt igen. Robin Holmberg är en av personerna bakom den nya butiken och vi kollade läget med honom.

 

Football Zone har ett brett sortiment med det mesta som rör fotboll. Här finns fotbollsskor, taktiktavlor, kläder, supporterprylar och träningsutrustning av olika slag. I leverantörsstallet har man plockat in branschens stora märken; Adidas, Nike, Umbro, Select, Uhlsport, Diadora, Reusch och Puma.

– Vi har ett brett sortiment idag men riktar oss inte till någon specifik målgrupp. Hit kan mormor komma och köpa ett par fotbollskor till barnbarnet. Vi säljer också löparskor, sport-bh och vattenflaskor för vanlig träning. I februari kommer de nya kollektionerna och då kommer det att bli en riktig wow-känsla i butiken, säger Robin.

Inför öppningen höll de medvetet en låg profil och satsade mest på sociala medier för att se hur örebroarna skulle reagera. Responsen har varit god så här långt med många positiva kommentarer, men i skrivande stund (i början av december) har inte julruschen hunnit nå butiken.

Som spelare inledde Robin sin karriär i Mariebergs IK innan han gick vidare till Rynninge IK. På vägen hann han med att spela i Pojkallsvenskan och vinna en del mindre cuper och turneringar. Skador tvingade honom dock att trappa ned, och idag är han tillbaka i Marieberg IK i division fem.

Med Football Zone vill han skapa en fysisk butik som tillhandahåller allt inom fotboll, men det stannar inte bara där. Minst lika viktigt är att ge något tillbaka till fotbollen, och från och med nästa säsong tänker han dra igång en turnering och anordna ett sommarläger med träning och matcher – öppet för alla åldrar.

– Fotbollen i Sverige är lite tråkig idag och fotboll ska ju vara kul. Vi är gamla spelare själva och vill kunna erbjuda saker som vi själva saknade när vi växte upp, säger Robin.

Football Zone och dess koncept kommer inte att stanna i Örebro. I den närmaste framtiden ligger en etablering i Karlstad på tur och på sikt vill Robin Holmberg att Football Zone även ska etablera sig i mindre städer och hjälpa till att lyfta fotbollen där.

– Många föreningar i mindre städer har det tufft och vi vill gärna kunna stötta dessa. Vi är inte ute efter en massa pengar, vi vill skapa nytta, säger Robin Holmberg.

 

Ser du någon ny trend på horisonten?

– Futsal är en grej som blivit allt större och jag tror att det kommer att bli jättestort.

 

Har du något favoritlag?

– Det ska väl vara Arsenal då. Vi älskar fotboll i största allmänhet men måste jag välja ett lag så blir det Arsenal. Och det är vi eniga om i butiken.

 

Är det något specifikt du vill lyfta fram för nyfikna kunder?

– Ja, idag är det populärt att leverantörerna graverar in namn och nummer på skorna. Jag spelar själv i skor graverade med mitt namn och det gör att man känner sig lite mer som en stjärna. Snart kommer vi att kunna göra det själva direkt i butiken, till en väldigt låg kostnad.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.