Second hand-butiker i Örebro


Posted 2013-08-13 in Mode & Shopping

Frimis vårevent 2019 – banner

I jakten på unika kläder, billiga möbler och annorlunda prylar är det alltid värt att lägga en del av shoppingtiden i butiker som har specialiserat sig det begagnade. Vi har gjort en enkel sammanställning med några av Örebros second hand-butiker – allt för att du ska få tid över till att leta efter det perfekta fyndet istället för att leta efter butiken ifråga.

 

Erikshjälpen Second Hand

Erikshjälpen Second Hand ligger i Bista, vid södra infarten mot Örebro. Butiken återfinns i en stor lagerlokal och därmed finns det utrymme för i princip hur mycket prylar som helst. Främst utmärkande är kanske det stora utbudet av möbler, men det finns givetvis en hel porslin och kläder att fynda också. Håll koll på deras Facebooksida för att få uppdateringar och tips om vad som finns i butiken. Allt överskott går till biståndsarbete och sociala verksamheter.

Åbyvägen 1
Tel. 019-764 01 00
Öppettider: ons 12–18, lör 10–14

 

Banana Moon Records

Banana Moon Records är med största sannolikhet en välbekant butik för de flesta musikintresserade i Örebro. Det är, precis som det låter, en skivbutik och större delen av utbudet består av begagnade skivor och en stor del av dessa är vinyler. I skivbackarna går det att hitta allt från dansband och tuggummipop till progg och hårdrock – och ibland dyker det dessutom upp en och annan raritet. Även om Banana Moon först och främst tillhandahåller musik finns det en del film i hyllorna också. Oavsett vad man söker är det hur som helst sällan man går tomhänt ut ifrån Banana Moon Records.

Klostergatan 7, Järntorget
Tel. 019 10 60 77
Öppettider: mån–fre 12–18, lör 11–15

 

Bra & Begagnat

Det finns två Bra & Begagnat-butiker i Örebro och den på Nastagatan är den av de två som har störst sortimentet av möbler, porslin, böcker och kläder. Perfekt för den som ska flytta hemifrån och behöver fylla det nya hemmet med prylar – alternativt när det befintliga hemmet behöver kompletteras eller förnyas. Bra & Begagnat håller sig med helt och hållet ideell personal och kan därför hålla bra priser. Intäkterna för försäljningen går bland annat till olika projekt i de forna öststaterna och Sydamerika.

Nastagatan 20
Tel. 019-27 45 48
Öppettider: ons 14–18, lör 10–14

Gamla gatan 6
Tel. 019-611 20 66
Öppettider: ons 14–18, tors 11–16, lör 10–14

 

Myrorna

Myrorna är Sveriges äldsta och största butikskedja när det kommer till second hand och sedan starten för nästan 100 år sedan har uppgiften varit att samla in pengar till Frälsningsarméns verksamhet. Allt som säljs i butikerna är gåvor från människor och företag runt om i landet. I Örebro ligger Myrorna mitt emot Resecentrum och i lokalerna finns bland annat en stor bokavdelning, ett omfattande utbud av kläder, möbler och textilier samt mindre avdelningar med elektronik, leksaker och porslin. Facebooksidan uppdateras flitigt med inspiration och tips.

Fredsgatan 3
Tel. 019-672 14 85
Öppettider: mån–fre 10–18, lör 10–16, sön 12–16

 

Mötesplats Kupan – Röda Korset

Röda Korsets mötesplats Kupan är egentligen mycket mer än bara en second hand-butik, där människor samlas för att delta i sociala verksamheter och utbildningar. Men Kupan tar också emot kläder, prylar och möbler som gåvor som sedan säljs eller skickas vidare. Trots att Kupan är en ganska liten butik finns det både kläder, böcker och porslin att fynda. Bredvid klädbutiken har de även en källare med möbelförsäljning och mitt emot hittar du Röda Korsets inredningsbutik.

Nygatan 36
Tel. 019-18 61 33
Öppettider: tis–fre 10–18, lör 11–15

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.