Smarta högtalare på Ikea

Text: Thomas Helsing Foto: Pressbild
Posted 2019-04-05 in Leva & Bo, Mode & Shopping, Näringsliv

Symfonisk

Google har lanserat smarta högtalare. Amazon har haft sina modeller ute ett tag. Nu kliver snart Ikea in på den marknaden. I augusti är det säljstart för högtalarserien Symfonisk som man utvecklat i samarbete med Sonos.

 

Än så länge vet vi inte så mycket, den officiella presentationen av högtalarna kommer att ske den 9 april i samband med utställningen ”Feel home” i Milano. På en av Ikeas sidor för pressmeddelanden har man lagt upp en video som visar upp ett roterande rum där utplacerade högtalare har blivit ordentligt pixlade för att dölja deras utseende.

Högtalarserien kommer att ha stöd för wifi och kunna styras med hjälp av Sonos-appen. För Sonos del handlar det om att nå ut med varumärket till nya kundsegment. Symfonisk har inte fått något officiellt pris än men de kommer att vara billigare än Sonos ordinarie sortiment. Fastnar man och sedan vill ha hela ”Sonos-upplevelsen” vet man vart man kan vända sig, resonerar högtalartillverkaren.

Förutom appstyrning kommer högtalarna även att ha stöd för Alexa och Google vilket kommer att göra dem smarta i någon mening av ordet.

Det är väl ungefär vad vi vet i dagsläget. Vad vi inte vet är hur många varianter som kommer lanseras i ett första skede.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.