Amanda Berg är årets lokalartist


Posted 2016-11-30 in Leva & Bo, Musik

Omröstningen till Årets Lokalartist är avgjord, och det står klart att det blir Amanda Berg som kommer att stå på scenen när O Helga Natt återvänder efter två år.

 

Hela 37 procent av de inkomna rösterna i P4 Örebros omröstning gjorde att Amanda Berg nu får stå på scenen på Stortorget den 4 december, tillsammans med bland andra Martin Stenmarck och Sofia Källgren.

– Jag trodde ärligt talat inte att jag hade en chans eftersom jag inte har så stort kontaktnät här i Örebro, och redan radiokanalen sa att det beror mycket på hur många som röstar. Men Lindesberg ställde upp fantastiskt på mig. Mina föräldrar och min övriga släkt har verkligen använt sina nätverk för att rösta, berättar Amanda Berg som inte vill se sin seger som ett tecken på att hon var så mycket bättre än de övriga tävlande.

I dagsläget studerar Amanda Berg på Musikhögskolan där hon utbildar sig till gymnasielärare, men vana att stå på scenen saknas inte.

– Jag har turnerat med min jazzkvartett under sommaren, och så har jag ett partyband som jag spelade tillsammans med på Norrlands Nation på Uppsala universitet i helgen. Jag är också barpianist på Makeriet, berättar hon.

Under studierna har hon hunnit med att vara utbytesstudent på Musikhögskolan i Rio de Janeiro där hon för första gången fick prova på klassisk sång, men också kom i kontakt med den musiktradition som är specifik för Brasilien, som till exempel bossa nova.

– Min favoritgenre är jazz, och jag räknar bossa nova som en underkategori till jazzen, men annars är jag inte främmande för någon genre. I och med att jag utbildar mig till lärare så gäller det ju att vara så bred som möjligt, konstaterar Amanda Berg.

Vad hon ska sjunga på O Helga Natt är dock inte riktigt klart än.

– Jag har lämnat in mina förslag till kapellmästaren, men eftersom jag kom in senare än de andra så vet jag inte vilka sånger som är tagna, eller vad som behövs för att komplettera den övriga repertoaren, utan jag väntar på svar om detta, berättar Amanda Berg, som aldrig varit och lyssnat på O Helga Natt under tidigare år.

– Nej, jag skäms lite för att erkänna det. Men samtidigt är det väldigt roligt att första gången jag hör konserten, då är jag själv med och står på scenen, avslutar hon.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.