Annandagsjazz på East West


Posted 2014-12-22 in Musik

Annandagen på East West bjuder på jazz i trioformat. På scenen står Björn Eriksson Trio.

 

Svängig jazz med melodiska teman och mycket energi är kärnan i den musik Björn Eriksson Trio framför. Inspiration får de från både skandinavisk, europeisk och amerikansk jazz och de framför egna kompositioner med ett eget unikt sound. Till konserten på East West den 26 december har bandet den här gången tagit julen som inspiration och den värme och glädje som då infinner sig. Bandet består av Björn Eriksson på piano, Antoni Yammin på kontrabas och bakom trummorna hittar vi Tomas Sandström.

– Vi började med bandet redan 2010, men både jag och Björn har känt varandra sedan 2007. Dock utan att spela ihop. Vi gick gymnasiet på Risbergska tillsammans, säger Antoni Yammin.

Under åren har det blivit en del byten av trummis i bandet fram till dagens uppsättning med Tomas Sandström.

 

Vad innebär eget unikt sound?

– Det innebär att vi spelar på vårt sätt. Inga covers så att säga. Vi gör våra egna arrangemang till klassiska jullåtar som exempelvis Winter Wonderland.

Alla tre medlemmarna kommer från lite olika musikaliska bakgrunder. Björn och Antoni har mest spelat klassiskt och folkmusik och det sätter givetvis sin färg när de nu spelar jazz. Spelningen på East West under annandagen blir också lite av en återvändarspelning. Björn studerar nämligen musik med inriktning jazz vid Fridhem folkhögskola mitt ute på den skånska slätten vid byn Svalöv. Med 50 mil mellan bandmedlemmarna blir det glest mellan speltillfällena. Detta gör att bandmedlemmarna också spelar med andra band. Antoni spelar exempelvis även med Fredrik Bertilsson Trio, som under året både spelat tillsammans med Whispering och Margareta Bengtsson från The Real Group.

 

Hur ser framtiden ut för Björn Eriksson Trio? Någon platta på gång?

– Eftersom det inte funnits någon fast trummis har vi inte heller spelat in något. Tanken är att vi ska göra det. Planen för framtiden och målet är att vi ska bo så att det är betydligt mindre än 50 mil mellan oss. Och lira mer konserter ihop.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.