Campus 48h fyller fem


Posted 2012-12-19 in Musik

Den sista helgen i april 2013 är det dags för den femte upplagan av det som på bara några år har växt till att bli Sveriges största studentfestival. Det handlar givetvis om Campus 48h. Från början en renodlad studentangelägenhet på Örebro Kårhus, numera en allmän nationell festivalangelägenhet som håller till mitt i hjärtat av Örebro, på ön Frimurarholmen.

 

Över 11 000 personer besökte Campus 48h under två upplevelserika dygn i våras. Ett rekord som arrangörerna i Wyse Relations tror kommer att slås när det nu vankas femårsjubileum. Ambitionsnivån är högre än någonsin.

– Vi har jobbat målmedvetet för att nå hit och vi kan äntligen börja se resultaten av allt det arbete som vi lagt ner genom åren. Det är nu det roliga börjar, för nu börjar vi även växa på djupet, både med konceptet och varumärket. Vi har en spännande tid framför oss, säger Maurice Gorgis på Wyse Relations.

Riktigt vad som kommer att hända och vilka artister det kommer att bli på jubileet vill arrangörerna ännu inte avslöja. Första artistsläppet presenteras i mitten av januari då även den första omgången earlybird-biljetter släpps.

En snabb titt i backspegeln visar att sedan starten 2009 har Campus 48h gästats av Sveriges främsta artister och dj:s, däribland Timbuktu (bilden), Maskinen, Nause, Familjen, Slagsmålsklubben, Hoffmaestro och Labyrint. En snabb överslagsräkning visar att närmare hundratalet artister spelat och uppträtt på Campus 48h.

Förutom att starta en ny halloweenfestival, Haunted House, hann Wyse Relations och Campus 48h dessutom med att kamma hem årets Millencolin Music Prize 2012. Ett pris som varje år delas ut till ”en person eller en grupp med Örebroanknytning inom musikbranschen som visat framfötterna och bidragit till att staden Örebro har hamnat i rampljuset.”

– Vi är mäkta stolta över den utmärkelsen, säger Martin Rosén på Wyse Relations. Självklart blir förväntningarna större för varje år som går, men det taggar bara igång oss och får oss att leverera ännu mer. Vi försöker alltid att göra evenemang och upplevelser som folk berörs av och minns.

Just upplevelser, och särskilt helhetsupplevelser, verkar vara den röda tråden och ledordet i hur konceptet Campus 48h har byggts upp och marknadsförts. Utöver själva artisterna pratar man mycket i termer som happenings och visuella shower.

– Det stämmer bra, säger Martin Rosén. Campus 48h är ingen traditionell festival utan snarare en hybrid mellan festival, klubb och andra populärkulturella uttrycksformer.

– Det är en fantastisk modell att jobba efter. Det finns oändligt med material att använda sig av och det tar aldrig slut. Därför kan vi heller aldrig tröttna eller bli fyrkantiga. Det kan bara bli bättre och bättre och roligare och roligare, säger Maurice Gorgis avslutningsvis.

Den 26-27 april 2013 får vi se, höra och uppleva hur mycket bättre och roligare det kommer bli då Campus 48h firar femårsjubileum på Frimurarholmen i Örebro. Fortsättning följer.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.