Daniel Kane – Sveriges mest bokade trollkarl


Posted 2015-12-08 in Musik

Han ser inte ut som någon trollkarl där han sitter framför mig. Men faktum är att Daniel Kane är fullbokad till långt fram på våren 2016. 29 november var det premiär och sex magiska kvällar med Magic Christmas på Örebro slott kvarstår.

 

Han ser lite betänksam ut när jag försöker fiska efter hur han gör några av sina trick. Ett av de första tricken jag såg var på en träff hos företagarnätverket BNI, där Daniel Kane ståendes på en stol knycklade ihop en full papperskopp med kaffe. Vart kaffet försvann? Det vill han inte avslöja. Ett annat trick var hemma hos honom i Karlskoga (innan flytten till Örebro) där han helt plötsligt rullade fram ett bowlingklot ur ett anteckningsblock. Fråga mig inte hur han gjorde, för det vill han inte avslöja.

– Allt handlar i grund och botten om fysik och biologi. Det jag gör är egentligen ingenting konstigt. Allt handlar bara om att tänka ut hur och att träna, säger Daniel Kane.
David Copperfield, Joe Labero och John Calvert är några av idolerna.

– Om det finns någon bortre gräns för hur länge man kan hålla på som trollkarl? När jag träffade John Calvert i början av 2000-talet hade han passerat de 90 och han blev 102 år. Men visst, åldern tar ut sin rätt på fingerfärdigheten – det gör den – men då får man väga upp med andra saker.

Under nio kvällar med start 29 november blir det magisk julshow på Örebro slott med några av Daniel Kanes bästa nummer. Här kommer besökarna att få uppleva och se arapapegojor, duvor, tankeläsning och få ett gott skratt. Det blir ett besök in i det omöjligas värld. Daniel kommer även att underhålla gästerna på nära håll med enbart en kortlek, deras personliga tillhörigheter och sin fingerfärdighet.

– Det är väldigt kul att få göra något på hemmaplan och på slottet. Miljön i sig är väldigt magisk och bidrar till en fantastisk atmosfär perfekt för magi.

Daniel har under åren blivit en av Sveriges främsta magiker och entertainers. Förutom Magic Christmas på Örebro slott kommer han att köra shower hela säsongen i Sälen på Lindvallens Wärdshus. Han uppträder också ofta på Victoriadagarna där han underhåller vip-gäster som exempelvis Peter Forsberg, Tommy Körberg och självfallet kungafamiljen. Daniel Kane har medverkat i showproduktioner både i egen och andras regi, bland annat tillsammans med Alcazar och representeras internationellt av Epic Creative Productions som jobbar med Coca Cola, Rolls Royce, Royal Carribean Cruise Lines och NBC Universal.

 

Du kallar dig själv för Sveriges mes bokade trollkarl. Förklara?

– Just nu har jag fullbokat fram till nästa höst, så det skulle jag påstå att jag är. Jag kanske inte är den bäste, men helt klart den mest bokade.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.