Fashion Pack – nu summeras 20 år av glamour


Posted 2016-07-19 in Musik

Allt började när Thomas Johansson gick i gymnasiet på Karolinska skolan och ett deltagande på Kultkuppen skulle genomföras. I dag repeterar Fashion Pack för fullt inför showen på Strömpis som ska summera 20 år av glamour och dragshow.

 

– Så fort man säger att man ska ta en paus tror alla att man ska lägga av. Så är det inte! Vi kommer att fortsätta även efter sista showen i augusti. Dock kommer det inte att bli Strömpis i framtiden utan något helt annat, säger Thomas Johansson när vi träffas i dansstudion Entré där det gamla badhuset en gång fanns.

Exakt vad som kommer att hända med och om Fashion Pack är Thomas lite hemlighetsfull med. Men en sak är i varje fall kristallklar – det blir en fortsättning. Först på dagordningen står den nya showen som hade premiär på Strömpis den 30 juni. Showen har givetvis fått namnet Greatest Hits, för att det är just det allt handlar om.

– Vi gjorde en förfrågan på Facebook vilka nummer man ville se igen och så har vi gjort ett urval därifrån, lagt till lite som vi själva ville ha med och så blir det även lite nyskrivet material.

Tio föreställningar totalt och Grand Finale blir det lördagen 27 augusti. Det finns dock en sak att ta hänsyn till. De boende mitt emot Strömpis. Efter klockan 22 måste det därför vara tyst. Knäpptyst.

– Det är inga problem för de nio första föreställningarna eftersom showen är en timma lång, men finalkvällen kommer vi att ha med personer som varit med i Fashion Pack genom åren och lite specialinbjudna. Lösningen blir då att vi börjar cirka en halvtimma tidigare med den föreställningen.

FashionPack
Idag bor några före detta medlemmar i USA, men en sak är säker och det är att Gustav Lagerträd inte kommer att kunna medverka på grund av sitt åtagande med After Dark.

– Jag hoppas att så många som möjligt kan delta sista kvällen.

20 år av glamour och drag show. Allt började 1997 med ett deltagande i Kultkuppen och då kom Thomas på andra plats.
– Jag hatar att förlora. Det finns inget värre och därför blev det ett deltagande även 1997 och då vann vi. Efter det har blev det krogshower och turné över Sverige. Nu har vi varit i tio år på Strömpis.

 

Var hittar du inspiration till nya shower?

– Förr samlade jag alla tankar och uppslag i en bok, men den börjar på att bli tom nu. Jag får inspiration från allt möjligt – film, böcker, saker som händer. I den här branschen finns det en viss avundsjuka och gör man bara något som påminner lite, lite om något som exempelvis After Dark gjort så får man höra det på en gång. Jag och Maggan (Magnus Bertelsen) får hela tiden höra hur lika vi är Christer och Lasse i After Dark. Därför gör vi vår grej så långt ifrån After Dark vi bara kan.

 

När man pratar om dragshow kommer man nästan alltid in i samtal om sexuell läggning.

– Ja, här måste jag bara citera Gustav Lagerträd. Han sa en gång att ”inte fanken är det någon som frågar efter sexuell läggning hos skådespelaren på Dramaten som spelar Klas Klättermus”. Vi har haft alla varianter i Fashion Pack. Det är hetero, det är gay och det har varit tjejer med flickvänner. Tittar vi på övriga världens dragshow-artister finns det de som både är transsexuella och lady boys som opererat sig. Vi gör en roll på scenen och den rollen behöver inte nödvändigtvis spegla hur vi är utanför scenen. Hade jag inte sysslat med det här hade det förmodligen blivit teater istället.

 

Men några ekivoka episoder måste det väl ändå ha blivit under 20 år?

– Haha, du skulle bara veta. Jag har allt fått min beskärda del av ”kamelerbjudanden”. Oj, oj, skulle jag avslöja allt finge jag byta namn och flytta till Polen, hehe. Det har ju exempelvis funnits tjejer ur publiken som efter showen kommit fram och nästan beklagat sig över att ”den snygga dansaren är gay” och när man då har sagt ”nej, han är hetero” så… ja… tror inte jag ska säga mer nu.

 

Fashion Pack består av:
Thomas Johansson
Magnus Bertelsen
Kevin Reyes
Nils Wengström
Gabriel Berg
Joel Götell
Kalle Nyström
Olle Nykvist
Patrik Olsson

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.