Frimis blir Örebros ”nya” evenemangs- och nöjespalats


Posted 2016-06-08 in Leva & Bo, Musik

Till hösten kommer Frimis Salonger att öppna på nytt efter ombyggnation och med en ny ägarkonstellation. Målet är att etablera Örebros, och en av Sveriges, bästa verksamheter för konserter, nöjen, event, möten och konferenser.

 

Bakom satsningen står trion Daniel Welin, Fredrik Karlsson och Murat Küsek, som idag äger och driver Villa Strömpis och Pitcher’s i Örebro, tillsammans med Niklas Urdell och Kimmo Kirvesmäki. Niklas och Kimmo har många års erfarenhet av att starta och driva stora evenemang som Metallsvenskan, Örebro Race Day och Slottet Live och ligger även bakom många av Örebros större konserter.

– Med vårt gemensamma nätverk med nationella och internationella boknings- och produktionsbolag samt vår ackumulerade kunskap kring evenemang och restauranger har vi alla förutsättningar att bygga en spännande, intressant och hållbar verksamhet i Örebros vackraste lokaler och miljö, säger Kimmo Kirvesmäki, som till hösten kommer att lämna sin tjänst som evenemangsstrateg på Örebrokompaniet för att då fokusera fullt ut på Frimis Salonger.

Under september månad kommer Frimis Salonger att stängas för ombyggnation. När nyöppningen sker, i början av oktober, ska lokalerna ha fått en rejäl uppfräschning och vara anpassade för den nya verksamheten rent praktiskt. Planen är att man ska lyfta fram den historiska touch lokalerna har. Allt arbete kring ombyggnationen görs i samråd med Frimurarordens estetiska kommitté.

– Vi kommer att ha lokaler som håller hög nationell klass för denna typ av möten och evenemang och vi har en ledning som, tack vare den gemensamma erfarenheten, har alla möjligheter att lyfta Frimis Salonger till nya höjder. Vi känner stor stolthet i vårt arbete med att återigen se till att Frimis Salonger blir en självklar mötesplats för alla Örebroare och vi kommer också att verka för att bli en plattform för tillresta gäster och besökare, säger Fredrik Karlsson.

Till sommaren 2017 kommer trädgården att få en ordentlig uppfräschning och det finns även planer på att etablera en restaurang som har öppet under sommarmånaderna.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.