Hallå Halloween


Posted 2015-10-27 in Musik

Casinotopp banner

Halloween, denna amerikanska högtid – i år 31 oktober, har som ni möjligtvis har märkt seglat upp som en populär begivenhet även på vår sida av Atlanten. Kanske för att den på ett betydligt lättsammare sätt tar upp ungefär samma ämnen som betydligt mer nedtonade Alla helgons dag gör. Livet, men framförallt döden, alltså.

 

Innan vi berättar hur Örebros nattklubbar firar Halloween kan vi väl därför reda ut begreppen lite:

– Allhelgonadagen infaller alltid 1 november. Det är den ursprungliga kyrkliga högtiden för firandet av martyrer och helgon, och har möjligtvis rötterna i förkristna keltiska traditioner. Datumet spikades redan år 835.

– Allhelgonaafton är kvällen före Allhelgonadagen, och går även under namnet Halloween. Den firas som regel alltid dagen innan Allhelgonadagen, alltså 31 november.

– Alla helgons dag är i Sverige en röd dag som sedan 1953 alltid infaller på en lördag mellan 31 oktober och 6 november (och söndagen efter kallas Alla själars dag).

Okej, nu när vi har rett ut det: vad händer på Örebros nattklubbar? Vi har kollat på Facebook så att ni slipper.

Ritz passar på att fira i dagarna två. På fredagen kör man klubben Epic som utlovar “allt ifrån kortväxta entertainers till eldkastare och värdinnor”. Bästa utklädnad belönas med 2 000 kronor och det är fri entré till 22.30 för utklädda. På lördagen kör man också Halloweenfest, då tillsammans med nattpasset.se, och Albin Myers står för skivspelandet. Dessutom ska “Lunde Bros, Italo Brothers & hemlig artist” livestreamas till Ritz från tre olika städer.

Satin kör lördagsfest med fritt inträde för utklädda innan 23.00. Även här kan man få pris – bäst utspökade tjej och kille vinner 1 000 kronor var.

Strömpis dunkar på med fredag + lördag. På fredagen körs konceptet Big Night’s Out, med fem zoner och tre nya klubbar på bakgården. Bästa utklädnad vinner 3 000 kronor. Och i det inre DJ-båset finns “vänner och överraskningar”. På lördagen kommer vännerna och överraskningarna tillbaka, liksom de 3 000 kronorna i pris till bästa utklädnad. Fri entré för utklädda fram till 22.30.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.