Halv miljon till Musikhjälpen


Posted 2016-12-07 in Musik

Den 12–18 december är Musikhjälpens glasbur uppställd på Stortorget i Örebro. Förutom att det kommer en hel del nationellt kända artister till vår stad bidrar också det lokala musiklivet med en del arrangemang.

 

Detta har man valt att kalla Musikscen Örebro.

– När jag fick reda på att Musikhjälpen skulle komma till Örebro bestämde jag att vi måste göra nånting för evenemanget på East West. Jag tog kontakt med Björn Wallgren och kort därefter blev jag kontaktad av Anders Damberg och Lars Göran Rosén från Live At Heart som hade gått i samma tankar, säger Ki Sandholm, som är en av ägarna till East West.

Det uppsatta målet är att samla in 500 000 kronor till Musikhjälpen.

– Nu har vi har samlat och bjudit in alla arrangörer i Örebro till en gemensam insamling för Musikhjälpen. Vi har döpt den till Musikscen Örebro. Det känns så häftigt att för en gångs skull ha ett gemensamt arrangemang där alla går ihop för en bra sak. Det här är början på något större i Örebro. Att kunna sitta ner och diskutera och planera arrangemang. Det är viktigt. Det finns så många duktiga arrangörer i den här staden, säger Björn Wallgren.

Musikscen Örebro kommer att fungera på följande sätt: alla deltagande arrangörer kommer att anordna spelningar, julbord, auktioner med mera på sina respektive ställen. Samtliga intäkter samlas i en gemensam digital bössa och allt går oavkortat till Musikhjälpen. Ett fyrtiotal band och artister har redan anmält sig för att delta och Scandic sponsrar med hotellrum för de artister som behöver det. Studiefrämjandet kommer att hjälpa till med reseersättningar, teknik och Stimkostnader.

– Det kommer att bli härliga konsertdagar och istället för att lösa entrébiljett önskar vi att man istället skänkar några hundralappar direkt till Musikhjälpen, via vår digitala insamlingsbössa Musikscen Örebro. Då får man dessutom en urtjusig liten badge att sätta på jackan för att visa att man bidrar. Den fungerar också som en slags frivillig inträdesbiljett. Alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpen och alla utgifter täcks av ideella engagemang och olika sponsorer. En digital insamling har redan startats upp och under veckan kommer besökarna att kunna följa insamlingen på www.musikscen.nu, berättar Ki Sandholm.

 

Ett axplock av vad som kommer att hända under veckan:
East West – artister och auktioner från tisdag till lördag.
Scandic Grand – en mindre scen i foajén. Dessutom sponsrar de med hotellrum.
Lycklig Produktion – sköter marknadsföring och artistförmedling.
Rock Bar – spelningar under veckan.
Black River Promotion – arrangerar spelningar under veckan.
Satin – artister på onsdagen och fredagen.
Trio Tryck – sponsrar med rolluper.
Tetab – sponsrar med pins.
Conventum – bidrar med intäkter från sina julbord.
Klubb Svarta Guldet – spelar vinylskivor under veckan.
Live At Heart – artister och band på East West.
Studiefrämjandet – sponsrar med teknik och reseersättningar till banden. Kommer dessutom att ordna med Stim till artisterna och banden.
Bluesföreningen – har ett arrangemang på Clarion Hotel under lördagen.
City Örebro – hjälper till att få ut information och marknadsför projektet i citykärnan.
Svarta Bettan – har artister under veckan.
O, Helga Natt – Soul NPP och Ambitiös synliggjorde projektet under O, Helga Natt den 4 december.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.