Countryfestival på Lunedet

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2019-06-22 in Musik, Nöje

countryfestival

Lunedet, cirka tio kilometer utanför Karlskoga, blir nu countryfestival. Den 6 juli äntrar band och artister som Kicki Danielsson, Christina Lindberg och Ottar “Big hand” Johansson scenen.

 

Scenområdet vid Lunedet är beläget nedanför restaurangen, som har en stor gräsyta, med plats för flera tusen besökare. På området utanför caféet blir det olika aktiviteter såsom hoppborgar, indianby, bullriding, skjutbana med mera.

– Vi kommer börja med musiken från scenen runt klockan 14.00 och varva med olika artister och band fram till klockan 23.00, säger festivalledningen via ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att locka tusentals besökare till en musikupplevelse för hela familjen – gammal som ung. Det kommer att bjudas på traditionell country, lite rockigare country samt även lite åt dansbandshållet.

– Vi kommer försöka ha en så jämlik artistuppsättning som möjligt. Området kommer vara tillgänglighetsanpassat för alla.

Lunedet, cirka tio kilometer utanför Karlskoga, är ett närmast perfekt område för en countryfestival. Här finns campingplats med plats för flera hundra husbilar/vagnar och tält, sanitetsanläggningar med dusch och toaletter, även de handikappanpassade. Lunedet har även strövområden och stora grönytor, flera badplatser och gästbryggor eftersom platsen ligger på en halvö med vatten runt omkring.

Här finns restaurang och café med uteservering och 350 sittplatser utomhus.

– Vi vill göra detta för att utveckla besöksnäringen på landsbygden och visa att det går att ha en hög kvalitet på underhållning även här. Vi räknar med att få besökare från hela Sverige och Norden i och med att countryn inte är så utbredd i Sverige ännu så åker gärna besökarna ganska långt till evenemangen. Största gruppen besökare är medelålders par, tror vi, men även familjer.

Denna skandinaviska countryfestival går av stapeln den 6 Juli från klockan 14.00 till klockan 23.00.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.