Ken Ring på turné


Posted 2017-12-26 in Musik

Fredagen 12 januari står Ken Ring på Hjalmar Bergmanteaterns scen tillsammans med Linnea Samia Khalil, Jonatan Guzman och Annika Blomfeldt.

 

Ken Ring har stått på den svenska musikscenen i över 20 år och är med det en av svensk hiphops pionjärer. Nu har dock den forne rapparen gått och blivit folkkär. Eller i varje fall nästan.

Det har snart passerat tre decennier sedan debutalbumet ”Vägen tillbaka” släpptes. Med låten ”Mamma” blev Ken Ring känd över en natt och det turbulenta och anonyma livet på gatan byttes snabbt ut mot spelningar och kändisskap. Ken Rings karriär sträcker sig idag över 13 album, mer 500 låtar och en bunt internationella samarbeten. De senaste åren har dock karriären tagit sig en helt ny vändning. Efter sin medverkan i ”Så mycket bättre” 2013 nådde han ut till helt nya målgrupper med sin musik. Hans tolkningar av Lill Lindfors och Bo Kaspers Orkester ledde till listplaceringar på såväl Digilistan som Sverigetopplistan.

I dag är Ken Ring 38 år gammal. Han har satt punkt för sitt destruktiva liv, och han gjorde det bland annat med hjälp av självbiografin ”Livet” som släpptes hösten 2014. Vid sidan av musiken har Ken Ring de senaste åren återknutit till sina rötter i hemlandet Kenya. Där bygger han sitt egna paradis och hotellresort, Ring Resort, och driver fotbollslaget K.R.A.C.K. United. Och i Sverige fortsätter Ken Ring att fokusera på musiken med den egen skivbolagsetiketten, Masa Music. Det innebär att han är på jakt efter morgondagens rapstjärnor. 

Nu beger han sig ut på turné med namnet ”En musikalisk upplevelse”.

– Jag vill sätta ihop en uppsättning som ger utrymme för mig att verkligen tömma mig och ge er exakt det som behövs just nu. Kärlek, respekt och en stund att få rannsaka sig själv, säger Ken Ring via ett pressmeddelande.

Till Örebro och Hjalmar Bergmanteatern kommer han 12 januari tillsammans med Linnea Samia Khalil, Jonatan Guzman och Annika Blomfeldt.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.