Legendarisk nostalgishow till Örebro konserthus


Posted 2022-11-03 in Musik

I år är det 20-årsjubileum för The Legends, landets troligtvis mest långlivade nostalgishow. Den sjätte november kommer man till Örebro konserthus med tolkningar av Jerry Lee Lewis, Roy Orbison och Elvis.

Herrarna som döljer sig bakom legendarerna Jerry Lee Lewis och Roy Orbison är Jerry Carlson och Johnny Duvert som båda slog igenom som finalister i TV4s Sikta Mot Stjärnorna. De har valts in i Radio Nostalgi – Hall Of Fame och tillhör enligt arrangören toppskiktet bland Europas tolkare av de ikoner som porträtteras i The Legends. Jerry Carlson sågs senast i Talang på TV4 där han uppträdde med en brinnande flygel och han har enligt pressmeddelandet även uppträtt för fyra miljoner tittare i fransk tv.

Paul Larcombe som gestaltar Elvis i showen är rankad etta bland Europas Elvistolkare och placerade sig topp 10 i världens mest prestigefyllda tävling i sitt slag: Elvis Presley Enterprises Official Ultimate Elvis Tribute Artist Contest på Graceland, i Memphis, i USA. Han har medverkat i BBC1, ITV, GMTV, Good Morning America, ABC, CNN, Sky News och är den enda Elvis-tolkare som uppträtt privat för den engelska drottningen, Elizabeth II, som nyligen gick bort.

I årets show riktas fokus på de mest spektakulära tv-showerna där dessa legendarer medverkat, samt inte minst – på filmerna där deras musik framförts. Vi får höra musik från Elvis filmkarriär, musik ifrån 68- Comeback Special och naturligtvis höjdpunkterna ifrån Elvis satellit-sända konsert från 1973, Aloha From Hawaii. Vidare även många av de populära låtarna som Roy Orbison och Jerry Lee Lewis framförde i sina största tv-framträdanden.

Den sjätte november gästar showen Örebro konserthus.

Mer om The Legends här.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.