Madi Banja – Det var inte med meningen


Posted 2015-11-17 in Musik

Casinotopp banner

Madi Banja
Det var inte med meningen
(Lets Make That Happen/Sony Music)

 

Madi Banjas debut-EP är precis vad jag ville att den skulle vara. En fullständigt delikat blandning av electro, house och hiphop – precis den som han etablerade med de nästintill overkligt uppskattade singlarna Inga problem och Du och jag. Den sistnämnda tillsammans med fjolårets gullgosse Lorentz, som hjälpt Madi etablera sig som artist den senaste tiden.

Madi Banja kom till Sverige från Gambia, och har via Schweiz, Göteborg och Kalifornien nu äntligen blommat ut som en av årets allra hetaste nykomlingar. När han fick chansen att gästa Ison & Filles Länge leve vi fanns det ingen tvekan. Låten sålde sedermera guld utan att någon visste att det var Banja som lagt refrängen. Han är numer officiellt klar med att stå bakom någon annan, och visar det gång på gång i och med sin debut-EP Det var inte med meningen.

Varje gång Banjas röst går igång är det som att en knapp slås på i ens huvud och man vet på en gång vem man lyssnar på. Det är en unik kvalitet. Uttryckssättet Madi Banja har etablerat är det ingen som gör likadant, vilket är varför Det var inte med meningen inte låter som någonting annat som kommit ur den svenska musikscenen. Det är så galet bra.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.