Metallsvenskan lägger ned


Posted 2016-12-07 in Musik

Runt klockan 10.30 idag postades ett meddelande på Facebook från arrangörerna av Metallsvenskan där man förklarade att festivalen var död.

 

Meddelandet som postades på Metallsvenskans Facebook-vägg löd:

ms_dead_2Metallsvenskan is fucking dead!

Efter åtta år och lika många festivaler är det dags för Metallsvenskan att tacka för sig, det är slut nu. Vi har haft den äran att boka hundratals fantastiska band, vi har haft den finaste publiken och vi har jobbat med massor av underbara medarbetare och volontärer.

Allt har dock sin tid, så även Metallsvenskan. Vi som arrangerat festivalen i alla år har helt enkelt inte tiden, energin eller finanserna för att utveckla Metallsvenskan ytterligare en nivå. Vi väljer därför att tacka för oss och lämnar fältet fritt för nya hungriga arrangörer.

Vi vill rikta ett stort tack till alla fina besökare, band och medarbetare som stöttat vår långa resa. Kanske ses vi igen – kanske på Metallsvenskan!

Tack!

 

När vi ringer upp arrangören Kimmo Kirvesmäki bekräftar han att festivalen nu är nedlagd på obestämd framtid.

– Det stämmer att vi lägger ned för nu, även om vi lämnar en öppning för att den kan komma tillbaka i framtiden.

 

När vi intervjuade dig inför förra årets festival sa du bland annat att du inte såg något slut för festivalen. Vad är det som har förändrats sedan dess?

– Ingenting egentligen, vi har bara insett att vi inte längre har tid. Vi är tre arrangörer som gjort detta varje år och vi har inte heller nått de resultat vi hoppats på. Vi har gått plus/minus noll varje år. Förra året gjorde vi en jättefin festival på ett jättefint område så det är vi nöjda med.

 

Om det blir någon festival i framtiden står alltså skrivet i stjärnorna men helt klart är att det inte blir någon Metallsvenska 2017.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.