Pensionerade hippies och tatuerade sexpack

Text: Ulf Hjelting Bild: Magnus Wahman
Posted 2018-03-04 in Musik

Frimis vårevent 2019 – banner

Han är kanske mest känd som sångare i Tullamore Brothers. Nu släpper Olle Unenge sin andra soloplatta sedan 2014. Releaseparty blir det på Clarion Hotel Örebro lördag 10 mars.

 

Egentligen har han pensionerat sig, men att sluta syssla med diverse kulturella företeelser, det kan bara inte Olle Unenge. Det ligger liksom inte för honom. 2014 släppte han sin första soloplatta ”Det kunde förvisso vara värre”. Nu, nästan fyra år senare, är det dags för nästa soloprojekt.

– Redan 2016 presenterade jag några demoinspelade låtar Fredrik Landh och Clas Olofsson på Studio Rymdklang. Inspelningarna hade jag gjort med min mobil och det var jag och en akustisk gitarr. Vi känner varandra sedan tiden i Jeremias Session band, berättar Olle när vi ses över en eftermiddagskaffe på Ingeborgs.

Inspelningen av plattans tio låtar har alltså tagit drygt två år att genomföra – mycket beroende på att Fredrik och Clas varit uppbokade för att spela med artister så som Brolle, Jill Johnsson, Magnus Uggla, Ulf Lundell med flera.

– Jag står för text och musik, men jag ville att det skulle vara Clas och Fredriks produktion och att de skulle välja vilka låtar som skulle spelas in och hur det skulle låta.

Den 10 mars är det release för plattan ”Pensionerade hippies och tatuerade sexpack” på Clarion Hotel Örebro. Förutom att Clas och Fredrik medverkar på platan finns det några gästartister.

– Nana Johansson från bandet Jamas wailar på grekiska på en låt som är en hyllning till Metaxa, Nicola från Millencolin är med och sjunger en text om långdistanslöparen Dan Waern, min dotter Frida sjunger på en hyllning till Paris och Karin Wistrand är med på låten ”Att se dig falla”.

Plattan kommer att släppas på Rymdklang Records och finnas att köpa vid releasen 10 mars.

– Sedan kommer det att finnas en hemsida där texter och berättelser om låtarnas tillkomst kommer att finnas. När jag skriver låtar vill jag att texterna ska beröra och att man ska kunna vissla melodierna i duschen.

De flesta av låtarna har tillkommit på öar i Grekland, Koster och Irland, men även i Paris och Stockholm.

– Det var i Grekland jag gjorde låten ”Pensionerade hippies och tatuerade sexpack” och som även blev namnet på plattan.

Förutom plattan är Olle även aktuell med en utställning fotografier i Wadköpingsrummet.

– Jag har under mina promenader tagit en del fotografier och publicerat dessa på Facebook. En dag fick jag frågan om jag inte kunde göra en fotobok och det har jag gjort. Den blir i ett behändigt fickformat och namnet är ”Längs Svartån”. Allt är fotograferat med min mobil och sedan har jag använt instagramappen för att behandla bilder.

Vernissage för Olles bilder blir på påskafton 31 mars klockan 11.00.

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.