Pojkband genom tiderna


Posted 2013-04-03 in Musik

NKOTB

Det första ”moderna” pojkbandet. Bildades 1984 i amerikanska Boston och upplöstes 1994. Återförenades 2008 och åkte 2011 på gemensam världsturné med Backstreet Boys, under det gemensamma namnet NKOTBSB.

Kända låtar: Step by Step, I’ll Be Loving You (Forever), Call It What You Want

 

Take That

Brittiskt pojkband som var aktiva mellan 1990–1996. Skrev till skillnad från de flesta andra pojkband mycket material själva. Robbie Williams och Gary Barlow gick sedan vidare till en lyckad och en helt okej solokarriär. Gruppen gjorde comeback 2005 utan Williams, men 2010 gick han med i bandet igen. En sjunde platta är aktuell senare i år.

Kända låtar: Back For Good, Rule The World, The Flood

 

Backstreet Boys

Med över 130 miljoner sålda skivor världen över finns det inget större pojkband än Backstreet Boys. Gruppen bildades 1993 och firar i år 20 årsjubileum med en ny skiva och en världsturné. I år blir de dessutom historiska med en stjärna på Hollywood Walk of Fame. Bildade 2011 supergruppen NKOTBSB tillsammans med New Kids On The Block och drog iväg på världsturné. Som om det inte skulle vara nog kommer nästa år en spelfilmslång dokumentär om bandet. Frasen Backstreet’s Back Alright verkar precis som bandet själva aldrig gå ur tiden.

Kända låtar: I Want It That Way, Show Me the Meaning of Being Lonely, Larger Than Life

 

Boyzone

Bildades i Irland 1993 och splittrades 2000. Ronan Keating gick vidare till en framgångsrik solokarriär. Lagom till comebacken för några år sedan hittades bandmedlemmen Stephen Gately död. Aktuella med en jubileumsturné för att fira 20 år som band senare i år.

Kända låtar: No Matter What, Baby Can I Hold You, Words

 

N’Sync

Numera kanske mest ihågkomna som forna medlemmen Justin Timberlakes claim to fame. När det begav sig (1995–2002) var de dock ett av de absolut största banden, med spelningar både på OS och Super Bowl och samarbeten med (i urval) Elton John, Aerosmith, Michael Jackson och Britney Spears (som Timberlake dejtade under flera år).

Kända låtar: Bye Bye Bye, It’s Gonna Be Me, Girlfriend

 

5ive

Bildades 1997 i England, med en lite tuffare image än samtida band. Släppte tre album innan de splittrades 2001. Försökte sig på en comeback 2006 men den dröjde på sig tills i år. Nu med bara fyra medlemmar är de på gång igen.

Kända låtar: Everybody Get Up, Keep On Movin’, If Ya Gettin’ Down

 

Westlife

Bildades i Irland av Boyzones före detta manager Louis Walsh. Har sålt 50 miljoner album och haft 14 listettor i Storbritannien. Avslutade sin karriär med två utsålda spelningar på Croke Park förra sommaren framför totalt 170 000 åskådare, Europas fjärde största utomhusarena.

Kända låtar: Flying Without Wings, World Of Our Own, When You’re Looking Like That

 

Blue

Bildades i Storbritannien 2000 och släppte tre album innan de splittrades 2005. Comebacken kom 2011 när de ställde upp i Eurovision Song Contest med låten I Can. Gruppens fjärde studioalbum kommer inom en snar framtid.

Kända låtar: All Rise, Sorry Seems To Be The Hardest Word, U Make Me Wanna

 

Läs även:

Pojkbandens tid är långt ifrån förbi

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.