Rolig Hybris trots vissa besvär


Posted 2016-03-07 in Musik

Frimis vårevent 2019 – banner

RECENSION
Mårten Andersson
Hybris
Hjalmar Bergman-teatern 4/3

 

Han kunde haft en roligare kväll i Örebro i fredags. När Mårten Andersson återvände till stan med nya humorshowen Hybris gick det inte precis som på räls med produktionen. Tekniska problem med backdroppen ställde till det ett par gånger men publiken brydde sig föga och skrattade både åt fadäserna och de ordinarie skämten. Och skratt brukar, som bekant, vara huvudsaken för en komiker.

Hjalmar Bergman-teatern var inte ens halvfylld den här kvällen vilket var trist. För även om nya showen Hybris inte känns riktigt lika tajt och berörande som Under ytan så är den fortfarande en jäkligt kul föreställning. Och för varje välkänt och beprövat knep – som att återkommande skämta om en utvald person i publiken – så överraskar Mårten Andersson med något oväntat. Som möjligheten för delar av publiken att få dansa som apor på scenen. En bisarr händelse som kanske mer framkallade eftertänksamhet hos resten av publiken snarare än skratt. Eller alldeles utmärkta imitationer av såväl Henke Larsson som Zlatan och – hans gamla paradnummer från radioprogrammet Pippirull – Dr Alban.

Annars handlade det mycket om selfies, lajks och de senaste generationernas självupptagenhet. Det är förstås väldigt tacksamma saker att göra humor på. Precis som förra gången det begav sig är Mårten Andersson ganska personlig och refererar ofta till sig själv och sitt eget korkade beteende när han vill belysa något. Det fungerar bra och mot slutet känns det mer som att vi sitter och skrattar åt anekdoter från en gammal vän, snarare än en komiker från Stockholm. Som för att understryka den personliga kontakten tackar också Mårten Andersson publiken med att lova att uppehålla sig en stund i foajén efter showen för de som vill säga hej eller få en kram. Jag gissar att det togs en och annan selfie där också.

Roligast under kvällen? Dr Alban-imitationerna.

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.