Stoneface släpper första plattan

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressfoto
Posted 2018-03-27 in Musik, Nöje

Casinotopp banner

En gång utgjorde Tom Nilsson, Peter Rundström och Martin Hedberg tre fjärdedelar av Örebrobandet Motherlode.

 

2014 bildade de tillsammans bandet Stoneface efter att inte ha spelat ihop på minst 15 år.

– Det tog typ tio sekunder så hade vi hittat varandra musikaliskt och det var som om vi aldrig hade haft ett uppehåll och inte lirat tillsammans under så många år. Vi fick en nästan djävulusisk energi och idéerna bara sprutade, säger Tom Nilsson när vi samtalar om vad som kommer att hända för Stoneface.

Den 7 april är det releasefest för den självbetitlade första plattan med Stoneface.

– Vi har spelat in nio låtar om en speltid på cirka 50 minuter plus. Detta kommer att skickas till olika bolag och vi hoppas att allt utmynnar i att vi hittar en samarbetspartner.

Christer Hellström är den som står för texterna till låtarna, precis som för Motherlode, och en sångare hittades till slut i form av Andreas Novak som bland annat gjort två soloplattor och är sångare i bandet House of Shakira som gjort åtta plattor.

– Vi ville hitta en sångare som matchade oss och som ställer lika höga krav på sig själv som vad vi gör på oss. Andreas har lyft upp låtarna ett snäpp till med sin sång och det känns jäkligt bra just nu.

 

Vad kommer att hända på Frimis 7 april?

– Vi lirar låtarna från plattan som givetvis finns att köpa där och vi kommer att ha merchandise, t-shirts och sånt. Det går givetvis att lösa entrébiljett, platta och tisha till ett specialpris. Sedan får vi se vad som händer under kvällen.

 

Och efter premiärgiget?

– Då är planen att vi ska ut och lira på lite festivaler och liknande. Och sedan finns det massor av mer material som räcker till en platta till. Inspelningen påbörjas efter semestern.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.