The Bagari-Hayes Project har bara börjat


Posted 2013-10-07 in Musik

The Bagari-Hayes Project

Samarbetet mellan Tommy Bagari och John Hayes har bara börjat. Den 10 oktober har de releasefest på Clarion för sin första platta.

 

Tommy Bagari har ett förflutet i legendariska rock- och bluesband som DyngRunes och Bulltofta Blues Band. I dag är han en del av trubadurduon Tommy Mo. John Hayes har publicerat ett flertal böcker och är initiativtagaren till hyllningskonserterna för John Lennon i Nikolaikyrkan. Musikaliskt har deras vägar korsats först nu och allt började under julen 2010.

– Jag insåg att Johns texter skulle kunna gå att tonsätta. Han skriver på ett väldigt rytmiskt sätt, säger Tommy Bagari.

Allt har resulterat i 23 låtar varav tio finns på plattan som släpps under namnet The Bagari-Hayes Project. Allt är inspelat i Studio Rymdklang med musikerna Anders Moberg, Clas Olofsson och Fredrik Landh. Medverkar gör också Christy O’Leary, Kajsa Zetterlund och Karin Gustavsson.

– Jag vill att texterna ska betyda något och de har ofta ett politiskt budskap. Texterna är mitt sätt att få uttrycka orättvisor i samhället, säger John Hayes som flyttade från Irland till Sverige för cirka 20 år sedan.

Förutom releasespelningen på Clarion för The Bagari-Hayes Project är planen att göra minst tre spelningar i Dublin, Galway och Cork på Irland i början av nästa år.

 

Mer om The Bagari-Hayes Project: Webbsida | Facebook

 

Lyssna på låten Dear God som finns med på den kommande skivan:

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.