Tips för nyårsfirandet


Posted 2017-12-27 in Leva & Bo, Musik

Knappt har dammet från mellandagsfesterna hunnit lägga sig förrän det är dags att ladda upp för nyårspartaj. Har kompisarna svikit dig? Har mamma och pappa laddat upp för en tråkig middag med vännerna? Då har vi några tips på var du garanterat kan vara del av nyårsfester som troligen blir svårglömda – av en eller annan anledning.

 

Satin
När Satin slog till med nyårsbaluns förra året blev det snabbt fullt. I år, med nyrenoverade lokaler, lär det förmodligen bli ännu större tryck. Nattklubben står redo från klockan 22 och sedan fortsätter festandet ända fram till finfina 03 den 1 januari 2018. Är det läge för en sista måltid innan året är till ända går det bra att boka bord i loungen för dig och polarna. Givetvis ingår entrébiljetten i priset för nyårssupén vilket är 395 kronor. Och vad sägs om hummerravioli, halstrad röding och rostad vit chokladmousse som sista måltid? Då gör det inte så mycket om världen går under på nyårsdagen.

Är fyrverkerierna ett måste har vi fått höra från Satin att de ger permission till alla som vill stå ute vid tolvslaget och huttra. Sedan är det bara att rulla tillbaka in i värmen igen och fira vidare. Visserligen kan man undra om huset orkar med en jättefest till efter en sådan urladdning som juldagen och annandagen är på Satin, så då kanske ren nyfikenhet räcker som motivation för att ta dig dit och festa in det nya året?

Säkrast är hur som helst att köpa en biljett via billetto.se i förväg, då är du säker på att komma in och har dessutom företräde i kön.

Öppet: 22-03
Entré: 100 kronor (förköp)
Ålder: 18+

 

Villa Strömpis
Vi har tappat räkningen på hur många tolvslag som unisont ropats in på Villa Strömpis, däremot vet vi att det är ett toppenställe att göra det på. Här startar nyårsfesten klockan 22 och höjer sedan successivt temperaturen ända fram till 03. När det är dags för nedräkning och fyrverkerier finns det få bättre platser för detta än Strömpis egen trädgård.

Nyårsafton är ju lite speciell för många och vill du sätta guldkant på kvällen går det förstås, precis som vanligt, att boka ett vip-bord för det där lilla extra. Vip-bokningen ger dig förutom egen servitör och en skön, avskild plats även fri entré och företräde i kön. Och du, klädkoden är ”vårdad klädsel” så se till att dra strykjärnet över skjortan eller toppen en extra gång.

Öppet: 22-03
Entré: 180 kronor
Ålder: 18+

 

Ritz
Ritz har laddat upp för en nyårsafton med överraskningar. Vilka det är? Skulle vi avslöja det blir det ju ingen överraskning, men vi vet att det brukar bli precis sådär fantastiskt som det bara kan bli på en av Sveriges absolut bästa nattklubbar. En teaser är dock att vara uppmärksam vid tolvslaget.

Det blir förstås dubbelt upp med dj:s i form av Dj XXL på stora dansgolvet och Dj Roger Q på partygolvet vilket garanterar att du kan dansa in det nya året om du vill. Entrépriset är 150 kronor och det går förstås att boka bord precis som vanligt.

Öppet: 22-03
Entré: 150 kronor
Ålder: 18+

 

Stora Örebro
Är mat och drinkar av hög klass din melodi för ett lyckat nyårsfirande så kan vi rekommendera Stora Örebro. Även här utlovas det ett par överraskningar vid tolvslaget och vi kan bara spekulera i vad det kan vara.

Kvällen inleds klockan 18 med nyårssupé och vi gillar menyn som består av smörstekt hummer, bakad oxfilé och vit chokladmousse. Vi blir extra glada av att se att det även erbjuds en vegetarisk meny i form av rotfruktsrösti, marinerad oumph och den vita chokladmoussen. Allt för det facila priset av 499 kronor.

Lite senare på kvällen smyger kvällens dj igång festen som sedan pågår, för de som vill, ända in i kaklet – det vill säga klockan 03.

Öppet: 18-03
Ålder: 18+

 

Makeriet
Det går förstås inte att tipsa om nyårsfirande på lokal och inte nämna Makeriet. Eftersom allting är lite större, lite mer på Makeriet smäller man till med inte tre, utan fyra rättersmiddag för den som vill grunda ordentligt inför firandet. Till förrätt vankas det lättrökt torskrygg vilken följs av en smörad hummersoppa. Varmrätten består av en rådjursfilé och det hela toppas sedan av cognacskokta vinterpäron. Smakar det så kostar det och priset för maten hamnar på 795 kronor. Vill du ha ett välavvägt dryckespaket till stiger priset till 1 195 kronor.

Sedan fortsätter festen med kvällens dj och Makeriet utlovar en spektakulär natt. Vill du vara säker på att få ta del av det spektakulära kan du försöka haffa en förköpsbiljett för 250 kronor. Då ingår entré, garderob samt ett glas bubbel. Annars gäller ordinarie entré för 200 kronor från klockan 21.

Öppet: (18 för matgäster) 21-03.
Entre: 200 kronor (förköp 250 kronor inkl garderob och bubbel)

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.