Tommy Körberg till Conventum


Posted 2014-02-06 in Musik

Frimis vårevent 2019 – banner

Han har onekligen blivit något av en svensk institution, Tommy vår vän, om man nu får leka lite och göra en parafras på hans egen Judy, min vän från 1969. Den 13 februari är det dags för Tommy Körberg In Concert på Conventum i Örebro.

 

Under hela 2013 har Tommy Körberg uppträtt med showen Sjung tills du stupar på Intiman i Stockholm och fått mycket beröm för den samma av både publik och en enig kritikerkår. Föreställningen har varit ett axplock ur en karriär som spänner över mer än 50 år och innehåller klassiker som just Judy min vän, Stad i ljus, Anthem från musikalen Chess, Som en bro över mörka vatten och mycket annat. En repertoar som Örebropubliken med största sannolikhet också kommer att få sin beskärda del av under uppträdandet på Conventum.

Sjung tills du stupar är också namnet på hans memoarer och den cd som kom under 2013 och båda är berättelsen om en resa som ibland fört honom på avvägar, men främst till stora framgångar – och man får veta varför han inte ångrar ett dugg.

Tommy Körberg har under sin långa karriär ständigt dykt upp i nya roller – som rockartist, schlagersångare, skådespelare, proggare, programledare och åsiktsmaskin – men det vida spektrat till trots var det säkert många som blev något förvånade när han med bara några månaders mellanrum dök upp i både Så ska det låta och gjorde ett nytt försök i schlagervärlden i 2013 års upplaga av Melodifestivalen. Då tillsammans med Claes Malmberg, Mats Ronander och Johan Rabeaus.

Med sig till Conventum har Tommy Körberg med sig Andre Ferarri, slagverk Fredrik Johnsson, bas Johan Liljedahl, gitarr och Carl Flemsten, piano och en kväll fylld av magi, sång och musik i absolut världsklass utlovas. Dagen är den 13 februari och tiden 19.30.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.