Unik 70-talsdoftande rock på East West


Posted 2016-12-07 in Musik

Hellsingland Underground bildades sommaren 2006 när sångaren Charlie Granberg flyttade tillbaka till sin hemstad Ljusdal i Hälsingland efter flera år i Stockholm. Det här var under Myspace glansdagar och efter att ha laddat upp sina första låtar där i början av 2007 drog de snabbt till sig fans från hela världen.

 

Deras första självbetitlade album släpptes i mars 2008 och följdes av intensivt turnerande i både Sverige och Europa. Albumet Madness & Grace släpptes två år senare och tog dem hela vägen till plats 6 på den svenska albumlistan, före etablerade artister som bland annat Lady Gaga och Pink. Ett fortsatt flitigt turnerande ledde bland annat till en minnesvärd spelning för interner på ett högsäkerhetsfängelse i Bielefeld i Tyskland.

Hellsingland Undergrounds främsta mål enligt dem själva har alltid varit att skapa bra låtar med lång livslängd och djup, någonting som de uppges ha tagit ännu några steg mot med senaste plattan Understanding Gravity som är deras fjärde fullängdare. Skivan släpptes i april i år och nu är de alltså redo att visa upp sig även för Örebropubliken.

Musikaliskt har de liknats vid band som The Black Crowes och Burning Tree, med en gnutta Bruce Springsteen, och sångaren Charlie Granberg har av en recensent kallats för en katt av sällsynt talang. Så det är onekligen ett rutinerat och smått unikt band som East West har bjudit in.

Datumet att komma ihåg är den 10 december och biljetter hittar ni via East West Sushis webbsida. Spelningen ser ut att bli bandets sista för i år så passa på.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.