Volontärer håller ihop Live at Heart


Posted 2016-08-04 in Leva & Bo, Musik

Casinotopp banner

Live at Heart är inte bara Sveriges största showcase-festival på musiksidan, det är också ett event som samlar bortåt 100 volontärer som ser till att allt fungerar. Precis som på många andra festivaler är volontärerna kittet som håller ihop Live at Heart.

 

Som volontär får man uppleva festivalen inifrån och det finns flera olika arbetsuppgifter att välja mellan. Den mest centrala rollen är som festivalvärd. Där är man festivalens ansikte utåt och bemannar någon av festivalens spelställen. I arbetsuppgifterna ingår att kolla festivalpass, svara på frågor och att vara en guide för besökarna. Vill man jobba med logistik kretsar arbetet kring transporter av både artister och utrustning mellan spelplatser och till och från flyget. Dessutom finns det skräddarsydda roller för den som gillar att fotografera, filma eller att skriva då festivalen både ska dokumenteras och skrivas om i sociala medier.

Årets festivalkontor återfinns på Scandic Grand och här bemöter man branschdelegater, artister och besökare. Att volontärarbeta här kräver en hög servicegrad men låter en också träffa många människor vilket är en av fördelarna med att jobba ideellt under festivalen.

– Live at Heart är en vecka som handlar om gemenskap och att knyta kontakter. Som volontär får man dessutom chansen att se festivalen från insidan, säger Emelie Jönsson som är ansvarig för volontärerna på Live at Heart.

 

Kan man påverka sina arbetspass?

– Som volontär jobbar man i regel 1 längre eller 2 kortare pass. Man kan ange önskemål och tidigare erfarenheter när man ansöker och vi försöker alltid att tillmötesgå önskemålen så långt det är möjligt, berättar Emelie Jönsson.

 

Vad får man ut av att vara volontär?

– Det är viktigt att man har kul samtidigt som man arbetar. Som volontär får man ett festivalband så att man kan besöka festivalen när man inte jobbar. Jag har själv varit volontär tidigare och det bästa med det är glädjen och gemenskapen – och så musiken förstås, säger Emelie Jönsson.

 

Emelie berättar vidare att man tar emot ansökningar löpande ända fram till festivalens start, men ju tidigare man ansöker desto större chans att påverka sitt volontärsuppdrag. Gemensamt för alla volontärer är att man ska ha fyllt 18 år senast den 31 augusti.

Du hittar mer information samt kontaktuppgifter via den officiella webbsidan.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.