Ägarbyte hos Ingmars


Posted 2016-07-24 in Mode & Shopping, Näringsliv

Casinotopp banner

Herrekiperingsaffären Ingmars går in i en ny fas nu när ägarna Peter Dahlén och hans fru Candida Ekwall Dahlén sålt butiken.

 

Det är ägaren till Adolfssons i Odensbacken, Markus Adolfsson, som nu köpt och kommer att driva butiken vidare.

– Det känns bra att butiken får vara kvar. Många liknande butiker slås ju igen för att det inte finns någon som kan ta över, säger Peter Dahlén, vars främsta anledning till att nu sälja butiken är att det är dags att gå i pension.

Sedan Peter Dahlén tog över butiken 2005 har en del hänt på modefronten.

– Det har blivit snyggare tycker jag. Mer skräddarsytt och elegant. Jag tycker också att det är väldigt roligt att män vågar ha mer färg på sig än de gjorde tidigare. I början skulle ju alla ha svart eller grått, och man fick nästan övertala dem att ha till exempel en accessoar som en näsduk med lite färg. Men då var det många som kom in och tackade efteråt för att någon sagt att det var snyggt, berättar Peter Dahlén.

Ägarbytet kommer att ske i månadsskiftet augusti- september, och därefter väntar en långsemester på några månader innan planer görs för framtiden.

– Vi har väl funderat lite på att flytta till Spanien, men det blir nog så att vi hyr ett hus och är där ibland. Det man kommer att sakna är ju alla trevliga kunder man lärt känna genom åren, en del har ju blivit vänner på riktigt som man umgås med, säger Peter Dahlén.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.