Chilli återvänder med större fokus på inredning

Text: Thomas Helsing Foto: Pressbild
Posted 2021-01-29 in Home, Leva & Bo, Näringsliv

Chilli

Då och då öppnar en butik i Örebro och samtidigt är det lite för ofta vi får se butiker lämna stan. Att se en butikskedja återvända efter att ha stängt igen är desto ovanligare men så är fallet med möbel- och inredningskedjan Chilli. I slutet av januari öppnade de i lokaler ute i Boglundsängen.

 

Den 28 januari var det äntligen dags för Chilli att åter slå upp portarna i Örebro – den här gången med ett nytt koncept. Med större inredningsfokus hoppas man kunna inspirera Örebroarna till en härlig hemmakänsla.

Chilli stängde under hösten 2020 ner sin butik i Marieberg i Örebro, detta på grund av dess läge och den begränsade möjligheten till anpassning efter Chillis nya koncept. De hade dock inte för avsikt att lämna Örebro permanent utan har sedan stängningen i Marieberg letat efter en ny lokal vilket man nu alltså hittat.

– Valet att komma tillbaka till Örebro var givet. Här finns en stor efterfrågan. Främst kan vi se det på onlineaktiviteten som är väldigt stark i regionen. Som omni-aktör arbetar vi aktivt med den positiva draghjälp som finns mellan online och fysisk närvaro vilket varit ett lyckat koncept i kombination med ett enormt sortiment till attraktiva priser. Vi vet att många kunder vill ha möjlighet att se och känna på produkterna innan de bestämmer sig. Samt även få hjälp av butikspersonal för att välja rätt utifrån sina specifika behov, säger Tobias Höglind som är head of retail.

Att hitta rätt lokal har varit nödvändigt för det nya butikskoncept man antagit – ett koncept som enligt ett pressmeddelande står för mer känsla, inredning och inspiration.

– Konceptet är annorlunda, ni kommer att känna en helt annan inspiration jämfört med vår tidigare butik. Som vanligt är det mycket känsla för pengarna som kunderna kan förvänta sig”, förklarar Tobias.

Den nya butiken på Boglundsängen är på 1 179 kvadratmeter och är helt i linje med Chillis nuvarande etableringsplan där man gärna vill ha andra möbel- och inredningsbutiker i närheten. Boglundsängen är en handelsplats som det senaste året haft en kraftig tillväxt och förutspås bli allt större de kommande åren.
Tobias Höglind betonar skillnaden i koncept mellan den nya och den gamla butiken.

– Det är viktigt att kunden som kommer in till butiken ska inspireras av våra miljöer, av hemmakänslan. Inte bara av en soffa, utan av hela rummet.

Under öppningshelgen använde sig butiken av särskilda ‘trängselvärdar’ för att undvika smittspridning och säkerställa att kunderna kunde handla på ett tryggt sätt. Dessutom såg man till att förlänga tiden för öppningserbjudandena.

– För att ge alla möjlighet att ta del av vårt öppningserbjudande och för att undvika trängsel har vi en längre kampanjperiod än vanligt. Vi har stora ytor i butiken där alla kan hålla avstånd. För de som inte kan besöka oss under våra öppettider finns även möjligheten att boka in ett ‘personal shopper’-tillfälle. Dessutom har ju alltid Chilli.se öppet, förklarade Tobias.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.