Die Monde


Posted 2016-05-03 in Mode & Shopping, Näringsliv

Angelo da Silveira har haft flera vändor med olika designpartners och klädmärken, och vägen fram till den första kollektionen för sitt nya streetwearmärket Die Monde har inte varit spikrak.

 

Flera olika konstellationer, samarbetspartners och känslor i design har hunnit passerat innan Angelo da Silveira kommit dit han är i dag.
– Jag vill ha ett mörkare stuk på streetwear, lite rebelliskt och ungdomligt. Jag tänker också på hur det kan utvecklas längre fram, ett streetwearmärke som inspireras av olika subkulturer. Någon växer upp som skejtare, blir emo på vägen och slutar i förorten lyssnades på hiphop. Kulturer korsas, man kan bo i förorten som vit eller svart eller växa upp i innerstan, men du kommer fortfarande träffas över subkulturerna. Märket är egentligen inkluderande och exkluderande på samma gång, det är till för de som är mottagliga.

 

Vilka är ni som jobbar med Die Monde i dag?
– Det är jag och min partner, en offentlig person som jag inte kan nämna vid namn. Inte helt överraskande har det suttit käppar i hjulet när det ekonomiska inte löst sig. Den här personen kunde hjälpa mig med det och vi delar mycket idéer och värderingar. Jag vill inte kalla det för ett street brand, men det har de typerna av influenser. Ett klassiskt streetwearmärke som influeras av olika kulturer, samtidigt som vi inspireras av sportmode då vi båda är gamla sportkillar och älskar Nike och deras passformer. Vi har försökt inkorporera det mycket med tunn passform, bra design och galen kvalitet. Fabriken vi beställer från i Kina har gjort kläder åt just Nike, Champion och Fila tidigare så det är ett kvitto på att vi får det vi vill ha.

 

Hur ser du på dagens jakt på exklusivitet, med limiterade skor från adidas och Supremes extremt limiterade kollektioner?
– Folk hittar forum där man diskuterar samma sak, de söker efter samma brands. Det är lätt att klä sig bra i dag på grund av internet, för man vet vad som ser bra ut. Jag gillar exklusivitet, vi köper 500 plagg men får egentligen inte göra det från fabrikerna. Vi kommer aldrig öppna egen butik utan sälja genom återförsäljare och webshops. När de tar slut gör vi en ny kollektion, då behåller man exklusiviteten. Jag är emot att folk går omkring i samma kläder, då försvinner exklusiviteten när alla ser likadana ut.

 

När kan man börja köpa kläderna?
– De släpptes i slutet av april. Vi kommer ha en fotografering med lite lokala undergroundkändisar i Stockholm och även spela in en musikvideo i Örebro. Vi kommer att dra igång vår egen webbshop och har en butik på gång i Göteborg. I början på maj kommer även en Stockholmsbutik börja sälja Die Monde. Vi vill också få igång försäljning i Örebro eftersom både jag och min partner kommer från stan. Vi har några intressenter men inget jag kan berätta mer om i nuläget.

 

OM
Namn: Angelo da Silveira
Bor: Stockholm
Bakgrund: Utbildade sig till marknadsinriktad företagssäljare på Affärshögskolan, och arbetar som samordnare på en ideell organisation samt som nöjesarrangör i Stockholm, under tiden som Die Monde vuxit fram.
Aktuell: Med Die Mondes första kollektion som hade säljstart i slutet av april.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.