Hur ett snabblån kan hjälpa dig finansiera oförutsägbara utgifter


Posted 4 månader sedan in Näringsliv

Casinotopp banner

Ibland händer det oförutsägbara, och plötsligt står man inför en oväntad ekonomisk nödsituation som man snabbt måste ta sig ur. Ibland kan det räcka med att man säljer några saker, tar sönder sin spargris eller lånar några tusenlappar av kompisen eller föräldern, men detta funkar tyvärr inte för alla. Istället för att du ska ansöka om ett långsiktigt personligt lån med en komplicerad betalningsplan kan ett snabblån vara en mer bekväm lösning.

 

Men givetvis ska man vara försiktig med dessa lån och aldrig använda sig av det om det inte verkligen behövs. Vi diskuterar mer om snabblån i denna artikel.

Vad innebär ett snabblån?

Ett snabblån är en form för personlig kredit baserat på bekvämlighet. Dessa lån är utformade för att kunna betala av små utgifter. Denna form för lån är oftast passande till personer med relativt dålig kredit, eftersom man oftast lånar relativt små belopp under en kortare period.

Hur du ansöker om ett snabblån

Observera att betalningsplanen för ett snabblån oftast är rätt kortfristig och detta kan innebära att du efter endast några veckor kommer att behöva börja betala tillbaka.
Du ansöker om ett snabblån som ett vanligt lån, via en långivare. De kommer fortfarande att göra vissa kontroller på dig. Sedan räcker det med att man godkänner lånet på sin mobil.

Hur du bestämmer dig för en långivare

Bara för att ett snabblån är enkelt att få så vill du inte nöja dig med vilken långivare som helst. Precis som på ett vanligt lån måste du jämföra olika långivare för att hitta vad som passar dig bäst. Här är några saker du ska tänka på:

  • Hur mycket pengar kan de låna ut? Passar beloppet mig?
  • Hur hög är räntan?
  • Hur ser deras avbetalningsplan ut?

För att hitta det snabblån som är mest optimalt rekommenderar vi att du använder dig av en jämförelsetjänst. Fairlån har en som du kan använda dig av kostnadsfritt, så att du smidigt och enkelt kan hitta ett optimalt snabblån som passar dig och din situation bäst.

Fördelar- respektive nackdelar

Oavsett om processen låter smärtfri så är det trots allt ett lån du är ute efter. Ett lån är bra i vissa situationer, men ibland kan ett lån göra dig mer ont än gott. Här listar vi några för- och nackdelar med ett snabblån så att du bättre ska kunna bestämma dig för om du gör rätt val.

Fördelar:

  • Du kan låna för oförutsedda utgifter
  • Du kan låna trots tidigare betalningsanmärkningar
  • Snabblån innebär att du kan låna utan säkerhet

Nackdelar:

  • De är rätt dyra på grund av deras ränta
  • Snabblån anses ibland som vilseledande, då deras höga kostnader kan eskalera och leda till att man blir satt i skuld
  • Den korta avbetalningstiden

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.