Kontorskonceptet myOffice har öppnat


Posted 2017-12-19 in Näringsliv

Det är den 1:a december och myOffice slår upp sina dörrar. De första hyresgästerna intar sina platser i huset och de första officiella stegen mot den exklusiva kreativa hub som man vill bli är tagna. Ett hus för den moderna entreprenören där nätverkande inom de luftiga ytorna är en central del av husets verksamhet. Här ska företagsamheten sprudla i en familjär miljö med internationell loungekänsla.

 

Det är inte svårt att hitta till myOffice; kontorskonceptet ligger framför Gustavsviks välkända badanläggning. Huset utmärker sig genom sin nästan kyrkligt arkitektoniska form med härligt färgstarka inslag på fasaden. En skön kontrast till gamla industribyggnader som ligger runtomkring i området. När jag kommer på besök denna öppningsdag ligger och står fortfarande byggmaterial och maskiner runt huset. Blåkläder kommer och går medan en borr från någonstans överröstar allt annat under några minuter.

– Du skulle sett för bara några veckor sedan. Trodde aldrig det skulle hinna bli så här klart, sa Jimmy Palmborg, marknadsansvarig för myOffice, när han sprang förbi.

Linda, en annan ur personalen, skrattade till lite grann när hon på en fråga svarade att hon endast arbetat sju timmar för myOffice. Allt är således nytt och i en pågående process mot den perfekta moderna arbetsplatsen.

Receptionen är stor och inbjudande, en lobby med låga gula sköna stolar, ja nästan fåtöljer. I övrigt enkla bord och behaglig belysning. Det finns kaffe, pepparkakor och mandariner på receptionsdisken bredvid blommor som lyckönskar till nyöppningen. Jag tar mig upp en våning där en lång rad studios, små kontor, ligger på rad. En varm känsla infinner sig, det luktar nytt och på golvet ligger en matta som ger tystnad och lugn. Små klisterlappar sitter utanför kontoren som en påminnelse om vilka företag som bokat upp sig för medlemsskap. Vitvaror glänser i den svarta inredningen. Det är fint och ombonat.

Våning två ska bli likadan men vid mitt besök har man inte riktigt hunnit blir klara än, och ju längre upp i byggnaden man kommer desto mer blir det ett fortgående byggprojekt. Större företag med Premium-medlemskap tar kommandot över våning tre till fem och högst upp ståtar en nästan klar isbar med sina isblocksliknande kreationer. En liten bit bort håller spadelen med bastu och bubbelpool på att ta form. Stora sällskapsrum med glastak och utsikt över omgivningen finns i båda ändarna av huset. Trots att mycket fortfarande är under uppbyggnad kan jag konstatera att det kommer bli någonting alldeles extra när det är klart.

Det var meningen att jag skulle träffa Tony Oscarsson som tillsammans med sambon Anna Hjerpe är personerna bakom projektet. En av mig halvslarvig uppgörelse om mötestid gjorde att Tony var på vift och gick inte att få tag på. Så jag gick runt lite grann och i konferensrummet London (som tillsammans med New York och Dubai är ett av de tre konferensrummen i huset) satt Beatrice Pettersson som driver företaget Hundklimpen. Hon erbjuder hundträning i alla dess former och har funderingar på att utnyttja möjligheten till föreläsningar inne i den del av kontorskonceptet som kallas Labbet. Beatrice vann sin kontorsplats på en Promotionmorgon. Ett års gratis medlemsskap.

– Det blir nog inte så mycket med hundarna här utan mer administrativa delar som bokföring och kursupplägg, sa hon med pärm och papper på bordet framför sig.

Jag vände ut till receptionen igen. MyOffices sambandscentral. Här ska medlemmarna kunna få hjälp med nästan vad de vill. En heltäckande concierge-service som sträcker sig långt utanför huset. Var du än är i världen ska du kunna få hjälp med olika serviceärenden via medlemskortet som är kopplat till en internationell servicetjänst. Här i receptionen måste även alla besökare utifrån skriva in sig via den surfplatta som placerats i mitten av den långa disken.

Själv blev jag erbjuden en kopp kaffe, satte mig ner och pratade med lite kända ansikten. Mikael Eckard, som är brand- och utryckningskonsult och driver det egna företaget Utvägen, berättade något som säkert många andra egenföretagare känner igen. Att man kan känna sig lite ensam när man jobbar hemifrån och att en plats som myOffice är som att få arbetskamrater. Dessutom hoppades han förstås att det nätverk som huset kommer bjuda på ger nya kontakter och affärer. Mikael såg nöjd ut där han stod och väntade på att just hans rum skulle färdigställas. Själv drack jag upp mitt kaffe och åkte hem.

Några dagar senare sitter jag äntligen med Tony och Anna i samma reception. Det är hektiska dagar och alla drar i Tony samtidigt som telefonerna vibrerar hos de båda. Jag pratar först med Anna men hon behöver springa iväg efter en stund och Tony börjar istället berätta hur allt startade.

– Från början var det meningen att det skulle bli en bostadsrättsförening, alltså kontor men med samma princip som bostäder. Ganska snabbt såldes hälften av objekten men sedan tog det tvärstopp. Örebro var inte riktigt redo för det konceptet. Sen träffade jag Patrick Mesterton som är vd för innovationshuset Epicenter i Stockholm som sa “du ska göra Lab av allt istället!” Vi började tänka om helt och hållet och åkte runt och sökte inspiration i Dubai, England och USA. Framför allt blev ”The Lab” i Miami en stark inspirationskälla och något av en förebild till vad vi skapat.

 

Så vad har ni skapat? Vad är MyOffice?

– Det är ett kontorskoncept med service i toppklass. Vi vill ha en dynamisk arbetsmiljö med en skön loungekänsla, lite som man kan få på flygplatser. Vi ska som sagt ha en väldigt hög servicenivå. Det ska vara aktivitet i huset, med föreläsningar, konserter, presentationer och fester. Det ska vara en välkomnande miljö för alla. Man ska inte vilja gå hem. Medlemskapet ska ge tillgång till ett stort nätverk där ”coworking” är ett begrepp. Det kommer att finnas en juicebar, mat och färskt bröd att köpa varje dag i labbet. Och fritt kaffe för medlemmar överallt. Sedan har vi vår isbar högst upp och även en relaxavdelning. Ett spa med bastu och bubbelpool. Man ska kunna känna sig bekväm att gå omkring i badrock där uppe.

 

Tony plockar sedan fram sin telefon och visar upp en myOffice-app innan han fortsätter:

– Från den här appen ska du kunna styra det mesta inom huset. Det finns en betalfunktion tillsammans med medlemskortet, man kan boka konferensrum och hålla koll på sin egen MyOffice-ekonomi. Du får även information om vad som är på gång och i appen kan du även se alla förmåner som medlemskapet ger på restauranger, lunchinrättningar, butiker, golfklubbar, tennishallar och så vidare. Den listan kommer att öka ytterligare. Mycket av den här informationen kommer även att finnas på skärmar inne i huset.

Mer hinner inte Tony säga innan en man meddelar att det fattas fem nätuttag inne i Labbet, så Tony får använda sin mobiltelefon till att ringa istället.

Om någon är intresserad av att bli medlem så finns det alltså flera alternativ att välja mellan. Lab 1 och Lab 2 – där du rör dig i en öppen yta på gatunivå och själv väljer var du vill sitta och jobba ihop med andra. Studio för de företag som vill ha en mindre egen plats att vara på och Premium för större företag som behöver mer yta till sin personal. Det finns 68 studios och de flesta är redan uthyrda.

Det ser ut att bli en rivstart för myOffice på hemmaplan i Örebro, och mitt i allt planeras för en utveckling av konceptet. Karlstad står på tur, även om inget är spikat och klart än. Sedan troligtvis Linköping och Uppsala om allt går som det är tänkt. Men först ska förstås Örebros MyOffice få sin officiella invigning, planerad till den 2 februari nästa år. Jag misstänker att vi kommer att få höra talas om den.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.