Kvarteret Hållstugan


Posted 2015-08-20 in Mode & Shopping, Näringsliv

Vill man shoppa, fika eller äta i en pittoresk miljö mitt i centrala Örebro är det ”Gamla stan” man ska söka sig till. Inte lika omfattande som sin namne i Stockholm är det här ”liten och naggande god” som gäller. Atmosfär, historia och varor och mat av god kvalitet finns i kvarteret Hållstugan, som begränsas av Stortorget, Kungsgatan, Engelbrektsgatan och Trädgårdsgatan.

 

SHOPPING

CE Inne Ute

De ljusa nyanserna, gärna vitt, har blivit CE Inne Utes kännemärke. Här hittar man en rad intressanta inredningsdesigners med produkter för en mängd ändamål, så här års ända ut i trädgården, då man inte bara håller sådant som underlättar arbetet i trädgården från företaget Garden Glory, utan även en rad växter i sitt orangeri som finns i butiksdelen mot Stallbacken. Här kommer ett urval av vad du kan hitta.

 

Engelbrekt choklad

Att kombinationen choklad och lakrits är en oväntat läcker sådan har slagit igenom på senare år. Inte minst för att de båda passar utmärkt till både vin och, naturligtvis, som regelrätt godis. Denna trend var Engelbrekt Choklad tidigt på spåren och säljer sedan några år högkvalitativa läckerbitar av båda sorterna på Engelbrektsgatan 24.

 

Handelsboden Stallbacken

Vill man få en bild av vad som en gång såldes i en genomsnittlig handelsbod, så kan Handelsboden Stallbacken vara värd ett besök. Butiken är belägen i det äldsta huset i kvarteret Hållstugan. Handelsboden erbjuder gammaldags konfektyr, te, kaffe, grillolja, Kingglass och självfallet en och annan souvenir för gästande turister.

 

Oil & Vinegar

Ett perfekt ställe för både souveniren och presenten. Smaksättningar, kryddor, oljor och vinäger på lösvikt eller vacker brukskeramik. Man har även ett urval av Paolo Robertos produkter LeZie.

 

Stilmagasinet

Butik som drivs av mor och dotter som började med ett intresse för antika möbler och tapetseri – omklädning av sagda möbler – men som sedan utvidgats till att omfatta kläder och smycken utöver möbler. Idag vill man presentera butiken som stående för en i grunden klassisk inredningsstil som breddas med tuffa detaljer och trendiga material. Affären är belägen vid korsningen Trädgårdsgatan/Engelbrektsgatan och här ger man gärna råd och tips om inredning, men även hembesök utlovas.

 

New China Trading

2013 öppnade Örebros största asiatiska livsmedelsbutik vid Stortorget. Här hittar man ett brett utbud av varor man vanligtvis inte hittar i mer konventionella butiker, som sjögrässallad, populärt till sushi, grönsaker, frukt, såser och snacks. Namnet till trots är det ingalunda bara produkter från Kina, utan man har ett utbud även från Thailand, Korea, Japan och Filipinerna. Butiken är belägen i byggnaden Hållstugan snett mittemot Willys.

 

Hi-fi klubben

Hos Hi-Fi klubben hittar man stora och små upplevelser inom hemmabio, stereo, platt-tv, radio apparater och streamingprodukter. Högsta möjliga kvalitet är ledstjärnan för denna 93 butiker stora kedja. Här får man uppleva produkterna med egna ögon och öron – och vill man kan man boka in en personlig demonstration.

 

Holmquist Optik

Holmquist Optik har hjälpt örebroarna att se bättre sedan 1955. Numera är man en del av den Nordenomfattande kedjan Synsam och kan erbjuda Örebros största sortiment av linser, glasögon och solglasögon. Man erbjuder även synfelskirurgi i samarbete med Capio Medocular.

 

CAFÉER I KVARTERET

Hälls konditori

Ingeborgs restaurang & café

Il Cappucino

Sveas Stortorget

 

RESTAURANGER I KVARTERET

Amano

K1

Makeriet

Ingeborgs

Bamboo Garden

 

NÄSTAN I KVARTERET

Örebro läns museum

Rosengrens skafferi

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.