Nya lokaler för Stadsmissionens butik


Posted 2018-01-20 in Mode & Shopping, Näringsliv

Den 3 februari är det nya lokaler som gäller för Örebro Stadsmission Second Hands butik i City. Flytten går från Köpmangatan 31 till Storgatan 16 där Artshop under 30 år hade sin butik.

 

Den nya second hand-butiken kommer att ha mer inriktning på vintage och fungera som ett skyltfönster för verksamheten.

– Vi känner att det blir ett bättre läge på Storgatan, det är en väldigt levande utveckling på den norra delen av stan just nu. Dessutom finns det flera andra second hand-butiker runt omkring, som Kavalkad,  Myrorna och Bra & Begagnat, och det gör att vi blir som ett kluster vilket kan gynna oss alla. Är någon till exempel på jakt efter en speciell lampa och inte hittar den hos oss så kan vi skicka dem vidare. Läget på Köpmangatan har också känts lite ”off”, de som kommer in är de som redan vet att vi finns där, berättar Åsa Dalin.

Hon är övertygad om att trenden med att återanvända saker är något som ligger i tiden och bara kommer att växa.

– Det finns många som är väldigt medvetna när det gäller både vad de äter och vad de handlar, och det är de som vi gärna vänder oss till, konstaterar Åsa Dalin.

Flytten kommer att innebära ett minskat butiksutrymme, från 314 kvadratmeter på Köpmangatan till 157 kvadratmeter på Storgatan, men det är inget som Åsa Dalin ser som ett problem, tvärtom.

– Vi har en stor butik ute i Marieberg på 1000 kvm, och vår tanke är att vi ska plocka ut några av de bästa bitarna och ha i butiken i city. Det är många som av miljöskäl inte kör bil, och de kan då besöka butiken i city.

I Marieberg har vi idag ett stort genomflöde av barnfamiljer, äldre, samlare och även fritidshusägare som vill fynda, säger hon.

Under februari månad kommer man också att ha en kampanj utifrån sin hjärtformade logga och göra det till en “alla hjärtans månad”, istället för bara alla hjärtans dag.

– Just den 14 februari kommer vi att hålla en konsert på Konserthuset med bland andra Karin Wistrand från Lolita Pop, och Meadows, men det kommer också att bli flera andra aktiviteter som vi meddelar via sociala medier, berättar Åsa Dalin.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.