Nyrekryteringar väntar när Lidl öppnar centrallager i Örebro

Text: Thomas Helsing Foto: Tomas Karlsson
Posted 2018-12-04 in Leva & Bo, Näringsliv

Lidl

Bilden: Thomas Strömberg hälsar Thomas Andersson välkommen till Jobbmässan 2019.

 

Den här artikeln är ett samarbete.

 

Våren 2019 arrangeras Jobbmässan i Örebro för 19:e gången. Senare samma år är det tänkt att Lidls nya lager för mellansverige ska stå klart i Pilängen i Örebro.

 

Lagret ska fyllas med varor och befintlig personal men det kommer också att innebära en hel del nyrekryteringar under våren 2019. Av den anledningen, och för att synas som företag, har Lidl aviserat sitt deltagande på Jobbmässan i mars nästa år.

– Vi skapar 200-250 nya arbetstillfällen för regionen och det här är ett väldigt bra sätt att träffa mycket folk på en gång och dessutom få chansen att berätta om oss, säger regiondirektören Thomas Andersson.

Thomas är ett levande exempel på hur man kan göra karriär utan att behöva lämna företaget. Han började själv med extraarbete i butik under studietiden i Stockholm. Han fick så småningom erbjudande att bli butikschef och därefter har han haft olika positioner inom företaget vilket bland annat ledde honom till att jobba i Österrike under ett år.

Det här är första gången Lidl är med på Jobbmässan i Örebro men man har god erfarenhet från andra mässor runt om i landet. Och att bara finnas där och kunna berätta om sig själva ser han som oerhört viktigt.

– Kan vi stå på mässan och berätta om vad vi kan erbjuda så kan det sprida sig vidare till någon som inte skulle ha sökt sig till oss på egen hand. Ibland kan man halka in på något nytt utan att man tänkt det från början, berättar Thomas.

 

Hur förbereder ni er inför mässan?

– Generellt så ska vi se till att ha med material om de tjänster vi söker. Det är också viktigt att vi som är med på mässan kommer från olika delar av företaget så att vi kan beskriva olika roller så bra som möjligt.

 

 

Det här är Jobbmässan 2019
Den 19:de upplagan av Jobbmässan äger rum på Conventum Arena den 6 mars 2019 och är öppen mellan klockan 11 och 16. Jobbmässan tar i snitt emot 7 000 besökare och med ett hundratal utställare. Enligt utvärderingar gjorda med utställarna genererar mässan 500-700 nya jobb och 400-500 utbildningsplatser.

Nyhet på Jobbmässan 2019
Har ditt företag svårt att hitta personal? I år sänds Jobbmässan online och ger er möjlighet att hitta arbetskraft ute i Europa. Att delta på ”Europa online job days” är kostnadsfritt. Ange ditt intresse i anmälan så kommer en Eures-rådgivare kontakta dig.

Har du frågor eller vill anmäla ditt företag till Jobbmässan kan du kontakta Thomas Strömberg på 019-21 19 20 eller Roger Larsson på 010-486 60 80. Mer information hittar du på www.orebro.se.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.