Rasta utvecklar Brändåsen ytterligare

Text och foto: Anders Björk
Posted 2019-12-17 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Brändåsen

I somras tog Rasta över populära Brändåsen. Så mycket har inte förändrats ännu utan man tar det i lugn takt. Men både hotell och egen cafédel ska byggas vid vägrestaurangen.

 

Vid undertecknads besök strax innan lunch är det lång kö till serveringen. Till stor del beroende på att en hel busslast nyss stannat till och nu tagit sig in i lokalen för att äta.

– Vi på Rasta ser en tydlig trend att det ökar med busstrafik igen. Vi har haft några år när det inte gjorde det, men med det miljötänket som är nu så reser många inom Sverige, det märkte vi av även i somras, säger Mikael Tervaniemi som är driftansvarig för Rasta i Sverige.

 

Hur har det gått här sen ni tog över?

– Över förväntan! Vi är glada och stolta och tycker att vi gjort ett lyckat förvärv. Vad vi alltid gör när vi tar över är att vi inte går in och gör för stora förändringar från dag ett utan vi låter rörelsen rulla på så att vi först lär känna personal, kunder och vad vi har för omsättning. Här var det viktigt att behålla samma kök och personal som tidigare då de är kända för bra mat. Dessutom var Brändåsen ett populärt stopp redan innan vi tog över, fastslår Mikael.

Tidigare drevs Brändåsen av Torbjörn och Eva Näslund. Mikael berättar att Näslunds fortfarande är behjälpliga vid frågor och ”har gjort ett fantastiskt jobb”. Rasta köpte marken och rörelsen för restaurangen av paret redan den 28 juni.

– Bensinstationen behöll dock Eva och Torbjörn till 1 oktober. Sedan tog Circle K över den och kommer att driva bensinstationen som hyresgäster till oss.

Tidigare har man meddelat att planer finns på att bygga upp hotell på platsen. Den planen är i högsta grad fortsatt aktuell även om man inte kommit så långt som till ett första spadtag i marken ännu.

– Det är inte så att vi kommer börja gräva innan jul, men vi försöker få igång det så fort som möjligt faktiskt. Vi har hotellverksamhet på hälften av våra Rasta idag, så vi är säkra på att vi vill ha det även här.

Hotellet är tänkt att ligga alldeles bredvid restaurangen och Mikael tippar på att det blir cirka 40 rum. Det är även andra nybyggen som finns i tankebanorna.

– Vi vill få igång bageriet ännu mer och tittar på att bygga ett eget litet cafè här. De flesta Rasta är byggda så att du har maten på ett ställe och bakverken på ett annat, du får ett bättre flöde då.

Rasta är ett brett företag som inte bara driver vägrestauranger och hotell. Man driver dessutom, bland annat, alla restauranger och caféer på Skansen och Dramaten i Stockholm. I Göteborg driver man den välkända nattklubben Trädgår´n som är en av Sveriges största. Och på Gamla- och Nya Ullevi har man ett arenabolag som ser till att sköta driften vid konserter och fotbollsmatcher.

– Rasta är ett familjeägt företag som älskar att hålla på med det vi gör. Just Brändåsen var en enhet vi haft koll på länge och vi blev glada när vi fick frågan att ta över, så det var inget svårt beslut, avslutar Mikael Tervaniemi.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.