Rätt Bemanning & Rekrytering satsar på Jobbmässan


Posted 2016-10-20 in Näringsliv

Casinotopp banner

Jobbmässan i Örebro har hunnit bli ett lika viktigt som välkommet årligt inslag för både företag och arbetssökande. Där samlas varje år över hundra företag och utbildningsanordnare och visar upp sin verksamhet för runt 6 500 besökare.

 

Ett av företagen som redan är klara för jobbmässan är Rätt bemanning & rekrytering, ett nystartat bemanningsföretag i Örebro med fokus på lager, industri, logistik och it. Företaget startade upp verksamheten i våras och har fått en bra start på sin verksamhet.

När jag träffar Stefan Waldenryd och David Emerén på kontoret på Nygatan i centrala Örebro är Thomas Strömberg, arbetskonsulent på Örebro kommun, där för att hälsa dem välkomna till Jobbmässan 2017, den sjuttonde i ordningen.

Bemanningsföretaget matchar konsulter i olika åldrar och med olika kompetens mot olika företag runt om i regionen. Och det är inte så enkelt som att bästa utbildningen alltid ger jobbet.

– När vi rekryterar tittar vi förstås på cv och erfarenhet men för vissa tjänster är de personliga egenskaperna viktigare. Det kan handla om att hitta en person som passar in i företagskulturen, berättar Stefan Waldenryd.

Företagets ledord är rätt person, med rätt kvalitet på rätt plats. Med ett utarbetat system för att bedöma bland annat social förmåga, omdöme och anpassningsförmåga har man lotsat konsulter rätt även när deras cv har haft luckor.

– Det är viktigt att personen ska passa in i kulturen och gruppen på företaget. Ibland kan man sakna något utbildningsmässigt och om de personliga egenskaperna stämmer överens så kan utbildning ofta skötas internt på företaget, säger David Emerén.

Stefan och David ser inte heller att avsaknad av gymnasiekompetens behöver vara något hinder.

– Idag har vi unga som jobbar en period och tjänar pengar och genom arbetet kommer de på vad de vill studera vidare till, berättar Stefan.

Det finns förstås också tyngre tjänster som ställer högre krav på utbildning och erfarenhet.

– Där är vi något utav specialister idag och där blir utbildning och erfarenhet desto viktigare, säger Stefan.

Ett deltagande på Jobbmässan 2017 såg de som en självklarhet, både vad det gäller rekryteringsmöjligheter och att ytterligare etablera företaget på marknaden.

– Jag har deltagit nästan nästan alla år med andra företag och hittar man en person att rekrytera så har det varit värt att stå där den dagen, säger Stefan.
– Jobbmässan är dessutom ett bra forum för att visa upp att vi finns, avslutar David.

 

Det här är Jobbmässan 2017

Jobbmässan 2017 äger rum på Conventum Arena den 1 mars 2017 och är öppen mellan klockan 11 och 16. Mässan startade 2006 och anordnades från början två gånger per år men numera är det en mässa om året. Jobbmässan tar i snitt emot 6 500 besökare och av cirka 110 utställare är det 80 stycken rekryterande företag och 30 utbildningsanordnare. Enligt utvärderingar gjorda med utställare genererar mässan 500-700 nya jobb och 400-500 utbildningsplatser.

Är du som företagare intresserad av att delta på Jobbmässan kan du kontakta Thomas Strömberg på 019-21 19 20 eller Roger Larsson på 010-486 60 80. Mer information hittar du på www.orebro.se/4466.html.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.