Retro Butiken är öppen


Posted 2016-03-04 in Mode & Shopping, Näringsliv

Sugen på några snygga nya tallrikar, men de kostar mer än plånboken tillåter? Nu finns det bland annat chans att fynda begagnade restaurangprylar såsom glas och tallrikar på nyöppnade Retro Butiken i Wadköping.

– Vi kanske köper in 40 tallrikar till en dukning. Efter ett år, eller så, återstår det i bäst fall 15 av dessa och istället för att tallrikarna hamnar i källaren till ingen nytta för något, säljer vi ut dessa i butiken, säger Robert Sandqvist på nyöppnade Retro Butiken i Wadköping.

Och utförsäljning är det verkligen. Mellan 15 och 20 kronor för en högkvalitativ tallrik som kostar mer än det tiodubbla i nyinköp. På hyllorna finns även glas, koppar, assietter och kannor. Den som vill fynda speciella romprovarglas bör skynda sig. De säljs för 40 kronor styck.

Begagnad och ny restaurangutrustning och närproducerad mat är konceptet för Retro Butiken. Har vara en retrotouch är det bara bra. I ett hörn i ett av rummen står det en back fylld med glasflaskor innehållande Champis. Närproducerad blodkorv, ost och kaffe från kafferosteriet Pennybridge roasters finns också.

Gillar du att blanda drinkar i hemmabaren? Då är detta butiken för dig. Här hittar du shakers, både nya och begagnade, formar för iskuber och smaksatta syrups.

– Vi har ett utvalt sortiment av syrups här i butiken. Letar man efter en annan smak så beställer vi hem den.

Retro Butiken hittar du i slutet av Wadköping, i Skeppargården, i riktning mot Skebäcks vårdcentral i slutet av Bertil Waldéns gata. Lokalerna var en gång i tiden platsen för Wadköpings bokantikvariat.

– Vi kommer att ha öppet sju dagar i veckan mellan klockan 11 och 15. Sortimentet kommer att vara i ständig förändring och fynd kommer det att gå att göra hela tiden.

 

[nggallery id=52]

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.