Trefaldigt prisat UF-företag från Örebro

Text: Camilla Johansson I Foto: Wilma Martinsson
Posted 2019-05-13 in Leva & Bo, Mode & Shopping, Näringsliv

UF-företag från Örebro

När SM i Ung företagsamhet gick av stapeln tisdagen den 7 maj gick utmärkelserna för både årets tillväxtföretag, årets vara och årets kreativa UF till ett UF-företag från Örebro – Warm bucket UF från Örebro.

 

Warm bucket UF drivs av Wilma Martinsson, som går på Virginska skolan, och hennes produkt Warm bucket, har redan gjort succé i hästkretsar.

Produkten hon tagit fram är nämligen en produkt som avhjälper ett problem alla hästmänniskor känner till; att vattnet fryser till is i vattenhinkarna så fort det blir kallt, vilket hindrar hästarna från att dricka.

Sedan tidigare finns det elektriska ”hinkvärmare” men de är dyra i både inköp och drift och Wilma Martinsson vill att hennes produkt ska vara tillgänglig för många. Lösningen har blivit ett textilt överdrag till hinkarna som håller kylan borta.

– Att jag skulle vinna tre priser var helt oväntat, för det har funnits så himla många andra bra UF-företag, berättar Wilma Martinsson som har flera beställningar att ta tag i.

I produktionen samarbetar hon med kvinnorna i Vi i Vivalla.

– Det vore fantastiskt om de kan fortsätta arbeta med mig, dels för att det är kul om produkten tillverkas i Örebro och dels för att det innebär att fler kvinnor får arbete, konstaterar Wilma Martinsson.

 

Här kan du läsa fler artiklar om näringslivet i Örebro.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.