TS Lokalvård: ”Jobbmässan ligger perfekt i tid!”

Text: Thomas Helsing Foto: Tomas Karlsson
Posted 5 månader sedan in Leva & Bo, Näringsliv

TS Lokalvård
Casinotopp banner

Bilden: Sirpa Kortesmaa hälsas välkommen till Jobbmässan 2019 av Thomas Strömberg.

 

Den här artikeln är ett samarbete.

 

TS i företaget TS Lokalvårds namn står för ”Tillsammans” – och tillsammans har de anställda drivit företaget i över 20 år. Nästa år finns de representerade på Jobbmässan i Örebro för tredje gången och vi fick en pratstund med företagets vd Sirpa Kortesmaa om utmaningarna för företaget.

 

TS Lokalvård har funnits i 40 år och tillhörde från början Örebro kommun. 1996 blev det fristående och dessutom medarbetarägt. Idag har företaget, som sedan 2008 även består av TS Hemservice, 230 anställda och är dessutom på jakt efter fler.

– Det är svårt att hitta rätt person med rätt inställning till jobbet, berättar Sirpa men säger också att när de träffar rätt så blir i regel medarbetarna kvar inom företaget i många år.

 

En stor anledning är att TS ägs och drivs av de anställda själva. I botten finns en ekonomisk förening där medarbetarna, under vissa förutsättningar, erbjuds medlemskap. Och att själv äga sin arbetsplats tror Sirpa är en nyckel till att trivas på jobbet.

– Vi har en väldigt hög trivselfaktor och väldigt låg personalomsättning, berättar hon.

 

Sirpa själv är ett gott exempel på någon som gått den långa vägen inom företaget. Hon började själv som lokalvårdare ute på fältet för 23 år sedan. Därefter avancerade hon vidare till att bli arbetsledare och idag är hon vd och produktionschef.

– Det finns goda karriärmöjligheter inom företaget. Idag gör vi alla rekryteringar internt så långt det är möjligt, säger hon stolt.

När det gäller könsfördelningen har företaget, liksom branschen i helhet, fortfarande en större andel kvinnor, men Sirpa berättar att det går åt rätt håll då andelen män hela tiden växer.

– Företaget är också mångkulturellt och det är nog vår största styrka, säger hon men påpekar samtidigt att det är nödvändigt med grundläggande kunskaper i svenska för att kunna kommunicera med kunderna.

 

Varför är ni med på Jobbmässan?

– För oss ligger det perfekt i tid. Vår högsäsong är sommartid och då behövs många vikarier. Sedan är det bra att få den personliga kontakten.

 

 

 

Det här är Jobbmässan 2019

Den 19:de upplagan av Jobbmässan äger rum på Conventum Arena den 6 mars 2019 och är öppen mellan klockan 11 och 16. Mässan startade 2006 och anordnades från början två gånger per år men numera är det en mässa om året. Jobbmässan tar i snitt emot 7 000 besökare och med ett hundratal utställare. Enligt utvärderingar gjorda med utställarna genererar mässan 500-700 nya jobb och 400-500 utbildningsplatser.

 

Nyhet på Jobbmässan 2019

Har ditt företag svårt att hitta personal? I år sänds Jobbmässan online och ger er möjlighet att hitta arbetskraft ute i Europa. Att delta på ”Europa online job days” är kostnadsfritt. Ange ditt intresse i anmälan så kommer en Eures-rådgivare kontakta dig.

Har du frågor eller vill anmäla ditt företag till Jobbmässan kan du kontakta Thomas Strömberg på 019-21 19 20 eller Roger Larsson på 010-486 60 80. Mer information hittar du på www.orebro.se.

 

Här kan du läsa fler artiklar om Jobbmässan 2019.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.